8 étel, ami alaposan felturbózza az immunrendszert: ezeket edd, hogy elkerüljenek az őszi betegségek
Ezek a finom és egészséges élelmiszerek segítenek a megbetegedések kivédésében.

GettyImages-1152209335
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűvös idő beköszönte menetrendszerűen hozza magával a megfázást, náthát, influenzát: ilyenkor az ember különösen ki van téve a baktériumok és vírusok támadásának. Az egészséges életmód komoly szerepet játszik ezek elkerülésében, bizonyos ételek pedig segíthetnek abban, hogy a szervezet felkészültebben léphessen fel a betegségek ellen. Érdemes gyakrabban felkeresni a zöldségest, piacot, ahol remek és ízletes vitaminforrásokat találhat az ember. A test védekezőrendszere hálás lesz a törődésért.

Az erős immunrendszer segít az egészség megőrzésében. Szervekből, sejtekből, szövetekből és fehérjékből áll, amelyek együtt küzdenek meg a szervezetet fenyegető patogénekkel, baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal vagy idegentestekkel. Amikor a test ilyen behatással találkozik, immunválasz keletkezik, a védekezőrendszer antitesteket bocsát ki, amelyek a kórokozók antigénjeihez kapcsolódva elpusztítják azokat.

Ételek az immunrendszer támogatásáért

Az immunrendszer támogatása szempontjából a rendszeres és alapos kézmosás, a fizikai aktivitás, a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, a stressz minimalizálása, a káros szenvedélyek elhagyása mind sokat nyomhatnak a latban. Mindezek mellett pedig a természet patikájában érdemes nézelődni, az ott fellelhető élelmiszerek erősíthetik az immunválaszt. Immunerősítő ételeket mutatunk.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük