Gyakori hüvelygomba: 2 lelki ok, ami miatt újra visszatér

A pároddal vagy önmagaddal szemben érzett frusztráció felelős lehet a hüvelygomba kialakulásáért.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hüvelygomba talán a leggyakoribb nőgyógyászati probléma, melyre, ha hajlamod van, sajnos életed során többször is szenvedhetsz tőle. Kialakulásának hátterében nem csupán fizikai okok állhatnak, bizonyos lelki tényezők is felelősek lehetnek érte.

Ha problémáidat elfojtod, gyakran vagy frusztrált, előfordulhat, hogy újra és újra szembesülnöd kell a betegség kínzó, viszkető tüneteivel.

A hüvelygomba okai

A hüvelyflórát alkotó mikroorganizmusok között normál esetben is vannak gombák, melyeknek létszámát azonban a jótékony baktériumok korlátozzák.

A hüvelygombát jelző, kellemetlen, égő, viszkető tünetek, valamint a folyás akkor alakul ki, amikor ezek a baktériumok nem képesek kordában tartani az itt élő gombákat. Az egyensúly felborulását gyakran valamilyen szexuális frusztráció okozza.

Frusztráció a partnerrel szemben - önvédelmi reakció

A hüvelygomba megakadályozhatja a szexuális együttlétet, hiszen a viszkető tünetek szex közben felerősödnek.

Előfordulhat, hogy a betegség kialakulásának hátterében valamilyen partnereddel szemben érzett szexuális frusztráció áll, melynek következtében mintegy önvédelmi mechanizmusként kialakul a fertőzés.

Próbáld meg végiggondolni, hogy a szexuális életeteknek melyik az a területe, amihez esetleg nincs kedved, de párod miatt mégis belemész. Beszéljétek meg őszintén, és próbáljatok olyan megoldást keresni a problémára, ami neked is megfelel.

Frusztráció önmagaddal szemben – állandó felülvizsgálat

Előfordulhat, hogy folyamatosan azt vizsgálod, mennyire vagy képes intim viszonyba kerülni kedveseddel. Talán túl sokat foglalkozol azzal, vajon eleget vagytok-e együtt, elég kielégítő-e mindkettőtök számára a szexuális élet. Mindennek eredményeképpen kicsit olyan, mintha kívülről élnéd meg a szeretkezést, ahelyett, hogy elengednéd magad, és tested-lelked átadnád az élménynek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ez a helyzet önmagaddal és a kapcsolatotokkal szemben érzett frusztrációt - irritációt - okozhat, melynek következtében újra és újra visszatérhet a hüvelygomba. Próbálj meg kevesebbet gondolkodni, hallgass az ösztöneidre, és élvezd a szexet. Korábbi cikkünkre kattintva kaphatsz egy kis segítséget szexualitással kapcsolatos lelki problémák orvoslásához.

Ezt is szeretjük