8 szuper gyakorlat integetőháj ellen - 30 perc hetente háromszor, és búcsút mondhatsz neki

Ezekkel a gyakorlatokkal 4 hét alatt újra feszes és izmos karod lehet.

GettyImages-1141353779

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő az edzés során a has-, popsi-, comb-és mellfeszesítő gyakorlatokat részesíti előnyben, holott a lógó, petyhüdt karizom látványa egyre több harminc feletti hölgy életét megkeseríti. Az integetőháj nem igazán mutat jól, ezért ha tenni szeretnél ellene, érdemes a karokban lévő izmokat tornáztatnod, de nem árt, ha a váll és a hát izmait is erősíted, így harmonikusabb eredményt érsz el.

A nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életmód mellett az integetőháj kialakulásának egyik lényeges oka a gyenge tricepsz, amelyet a bicepsszel ellentétben a hétköznapokban nem igazán használunk. A tricepsz látványos szépítéséhez már heti háromszor 30 perc gyakorlatozás is elég lesz. Olyan gyakorlatokat érdemes végezni, ahol a hajlított kart ellenállással szemben kinyújtod, azaz tolómozdulatokat, tolódzkodásokat végzel. Az ellenállás lehet súlyzó, ásványvizes palack, gumikötél vagy akár a saját testsúlyod is.

Hogyan eddz?

Fontos, hogy a csak karra fókuszáló edzőnapok között legyen egynapos szünet, nehogy megerőltesd magad, a hét többi edzésnapján pedig más testtájékra koncentrálj. Fontos, hogy bármilyen gyakorlatot végzel, csak bemelegítés után kezdj hozzá, a gyakorlatsor végén pedig nyújtsd le a megdolgoztatott izomcsoportot. Ha kezdő vagy, nyugodtan kérd ki egy szakképzett edző tanácsát, aki szívesen segít az edzésprogram kialakításában. Ha otthon állsz neki a gyakorlatoknak, válassz olyan súlyzót, mellyel nagyjából 12-15 ismétlést tudsz elvégezni, de erőlködve. Csinálj belőle négy sorozatot egymás után, közöttük pedig hagyj pár perces szünetet.

Az alábbi gyakorlatok kiválóak, ha a bicepsz, tricepsz vagy vállizom erősítéséről van szó. Mutatjuk!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük