Több mint 40 kilót fogyott 10 hónap alatt a háromgyermekes édesanya: az egészsége is rendbejött

Sikerült mindössze tíz hónap alatt lefogynia 40 kilót az édesanyának, aki korábban súlyos fájdalmaktól szenvedett.

Gemma Montague fogyástörténete
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gemma Montague, háromgyerekes édesanya több mint 40 kilót fogyott mindössze tíz hónap alatt, és életmód-változtatásának köszönhetően rengeteget spórolt. Azáltal, hogy szakított a gyorsételek világával, nem csak karcsúbbá vált, hanem 8800 angol fonttal, átszámítva több mint 4 millió forinttal kevesebbet költött egy év alatt. 

A Rochesterben élő nő egykor naponta 4 ezer kalóriányi ételt fogyasztott el, és a túlevésének köszönhetően egy idő után a mérleg alatta már 103 kilót mutatott. Ekkor döntötte el, hogy ideje változtatni.

Gemma Montague fogyástörténete

- A férjem, Gary néhány évvel ezelőtt nagyon izgatott volt egy út miatt. Csillogó szemekkel kérdezte tőlem, hogy én is hasonlóképpen várom-e. Vártam, tényleg. Már évek óta terveztük az izlandi utunkat, és végre, 2019 novemberében sikerült útnak indulnunk. Sajnos nem nagyon tudtam koncentrálni a látnivalókra, amit felfedezünk majd az országban - emlékezett vissza Gemma Montague. - Helyette csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire szűk a repülőgépen lévő szék, hogy minden bizonnyal én vagyok a legsúlyosabb utas az egész gépen. 

Soha nem tartotta magát nádszálvékonynak, tinédzserkorában is széles csípője, nagy mellei voltak. 17 évesen esett teherbe, szerelmével később össze is házasodtak. Amikor megszületett első, majd második gyermekük, a teste átalakult, a ruhaméretei egyre nőttek. Ekkor még sikerült magát újra formába ráznia, de harmadik gyermekének megszületése után ismét visszatértek régi, nehezen levedlett étkezési szokásai. Mindenféle diétát kipróbált, de túl fáradtnak érezte magát ahhoz, hogy házi kosztot főzzön, állandóan rendelt. Amikor édesapjánál rákot, majd demenciát diagnosztizáltak, magába szippantotta a hangulatevés mételyező örvénye, mígnem már 48-as méretű ruhákat hordott. Amikor gépük leszállt Izlandra, elhatározta, hogy belevág a fogyókúrába, és végül sikerült teljesen átalakítani kinézetét.

(Képek forrása: Profimedia.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük