Fél év alatt 36 kilót fogyott a háromgyerekes édesanya az 1:1 diétával: előtte-utána képeken az átalakulás

A háromgyerek édesanyának sikerült 36 kilót fogynia mindössze fél év alatt - érdemes megismerkedni Rebecca Heasman inspiráló történetével.

Rebecca Heasman fogyástörténete
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rebecca Heasman, háromgyermekes édesanya legalább tíz éven keresztül teljesen háttérbe szorította szükségleteit. Érzelemevővé vált, ami abban is megnyilvánult, hogy néhány szem keksz helyett egy egész zacskóval fogyasztott el.

Gyakran azon kapta magát, hogy a konyhában állva evett a hűtő mellett, és azonnal a szemétbe hajította az elfogyasztott élelmiszerek csomagolásait, nehogy nyomot hagyjon maga után. Élettársa, James mindig is úgy szerette, ahogy van, de ő maga ezzel az érzéssel nem tudott azonosulni.

Rebecca Heasman fogyástörténete

A titkos nassolgatásoknak következményei lettek, és ahogy a 35 éves nő szedte fel a pluszkilókat, úgy vált egyre inkább szociálisan távolságtartóvá, és fekete, bő ruhákat hordott. 2019 áprilisában, amikor a testvére, Laura felkérte koszorúslánynak az esküvőjére, megborzongott attól a gondolattól, hogy 52-es méretű koszorúslányruhát kelljen viselnie. Nem tudta elképzelni, hogy majd a családja előtt egy szűk kisruhában vonul végig, amiről még képeket is készítenek. A Covid-járvány miatt későbbre tolták az esküvőt, és Rebecca Heasman elhatározta, hogy addigra le fogja adni a felesleget magáról.

Kipróbálta az 1:1 diétát, amit még dr. Alan Howard, a Cambridge-i Egyetem egyik professzora fejlesztett ki 1970-ben. A módszer nagyon hasonlít a ketogén diétához, annyi különbséggel, hogy egy szakember állandóan monitorozza a páciens egészségügyi állapotát - innen is jön az 1:1 elnevezés. Az étrend alacsony kalóriatartalmú, szénhidrátszegény élelmiszerekből áll, hosszú távon nem is tartható ez a diéta, mindig személyre szabottan határozzák meg az intervallumát. Ezt próbálta ki Rebecca Heasman is, akinek annyira bevált az étrend, hogy sikerült fél év alatt 36 kilót fogynia - ismerd meg motiváló történetét.

(Képek forrása: Profimedia /  Rebecca Heasman )

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük