Gyönyörűen formálja a hasat, a combot és a feneket is: ez a 12 leghatékonyabb gyakorlat fitlabdára

A fitlabdával még hatékonyabbá lehet tenni az egyébként is izzasztó, kemény gyakorlatokat, segítségével a mélyebb izmokat is át lehet mozgatni.

Fitballgyakorlatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fitlabda az egyik legjobb sporteszköz az egyensúly fejlesztésére és a mélyebb izmok átdolgoztatására. Különleges kialakításának, ergonómiájának köszönhetően a has, a comb és a fenék is gyönyörűen formázható vele. 

Kiválasztásakor érdemes odafigyelni a megfelelő méretre. Általánosságban elfogadott szabály, hogy a lábszár hosszához mérten magasabb legyen néhány centivel a labda felfújt állapotban.

Fitballgyakorlatok

A törzsizom, fenékizom, lábizom erősítésére is tökéletes a fitball. Nem véletlenül nevezik egyensúlylabdának is, hiszen a gyakorlatok magas fokú stabilitást igényelnek, amikkel egyébként a ritkán használt izomcsoportok kerülnek átmozgatásra. Ízületkímélő mozgásformaként tartják számon, így akár nagy túlsúllyal is végezhető, de még mielőtt bárki belevágna az edzésbe, mindenképpen melegítsen be, ahogy a végén sem szabad elfeledkezni a nyújtásról - lássuk a gyakorlatokat!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük