15 perces ferdehasizom-edzés a gyönyörű tónusokért: beindítja a zsírégetést is

Bizonyos gyakorlatokkal alaposan meg lehet dolgoztatni a ferde hasizmokat, és hatékonyan égetik a zsírt is.

GettyImages-1358787997

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hasizomgyakorlatoknál ritkán esik szó a ferde hasizmokról, pedig ezeknek az erősítése nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is fontos.

A külső és belső ferde hasizmok a hastájék oldalsó részén helyezkednek el, a forgó mozgásokat, az egyik oldalról a másik való hajlásokat végzik el, miközben védik a gerincet is. 

A ferde hasizom edzése otthon

Már heti néhány nap hasizomedzéssel alaposan meg lehet dolgoztatni ezt az izomcsoportot, amitől néhány hét alatt tónusosabbá válhat a hasfal. Azonban fontos leszögezni, hogy megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett lehet csak látványos eredményeket elérni. Az erősítő edzések az izmok fejlesztése mellett hatékonyan égetik a kalóriákat is, ami nemcsak a testmozgás közben, hanem még utána is tart, ezt hívják utóégetésnek. Az alább látható edzésterv 15 perc alatt elvégezhető, de erőnléttől függően lehet növelni vagy csökkenteni az időtartamán - előtte ne feledkezz el a bemelegítésről, és utána mindenképp nyújtsd le az izmaidat, hogy minél hamarabb regenerálódni tudjanak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük