10 mozdulat, ami megszünteti a fejfájást: igazi megkönnyebbülést hoznak
Jobb először gyógyszer nélkül próbálkozni.

macska-poz
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mindennapos stressz, a kialvatlanság, de az állandó rossz tartás is okozhat kínzó fejfájást, ilyenkor pedig azonnali megkönnyebbülésre vágyik az ember. A fájdalom enyhítéséhez nem muszáj gyógyszerhez nyúlni, hiszen esetenként a jóga is hatékony megoldást jelent.

A jóga a teljes testre hatással van, a kitartott pózok segítik a szervezet megfelelő működését, néhány jól megválasztott mozdulat ezért különösen hatékony a fej, a nyak és a váll izmainak ellazítására, tehermentesítésére, ezzel rögtön csillapodik a fájdalom is.

Jóga fejfájásra

Több jógapóz alkalmas a fejfájás elmulasztására, ám a test jelzéseit ilyenkor is végig figyelembe kell venni: a mozdulatokat csak addig szabad kitartani, amíg még jólesik, és nem okoz fájdalmat. Könnyítésként szükség esetén egy párnával megtámasztható a gerinc vagy a fej.

A magas vérnyomással élőknek pedig csak nagyon körültekintően szabad belevágni. Számukra nem ajánlottak azok a pózok, melyekben a szív a fejnél magasabban van, illetve a láb a szív fölé kerül, hiszen ezek a mozdulatok tovább emelhetik a vérnyomást.

Ezt is szeretjük