Tudod, melyik ételben van több fehérje? 8 fogós kérdés, amit jó tudni, ha diétázol

Bár a fehérjebevitelt gyakran a testépítéssel és a versenysporttal kötik össze, fogyasztása minden szervezet számára elengedhetetlen. Minden sejtszinten lejátszódó folyamatban részt vesz, valamint hozzájárul az izommunka során keletkezett mikrosérülések javításához és az izmok és inak adaptációját is segíti a terhelésben.
A három makrotápanyag (szénhidrátok, zsír és fehérje) közül a fehérje telít a legjobban, csökkenti az éhséghormon szintjét, az úgynevezett termikus hatása pedig valamivel magasabb, mint a másik kettőnek, így az étkezéskor jelentkező anyagcsere-pörgető hatása is kifejezettebb. Azt viszont kevesen tudják, milyen élelmiszerek mennyit tartalmaznak ebből a rendkívül hasznos tápanyagból.
Nyolc fogós kérdés, amit jó tudni, ha diétázol
Ebben a cikkben arra tippelhetsz, melyik élelmiszer tartalmazza a legtöbb fehérjét 100 grammban. Mindig három lehetőség közül választhatsz, de vigyázz, mert nem lesz könnyű dolgod! Jó szórakozást!

(A képek forrása: Getty Images Hungary)
Olvass tovább!Felpörgetik az anyagcserét, lassítják a szénhidrát felszívódását: a 8 legjobb fehérjeforrás
A szénhidrát és a zsír mellett a fehérjére van a legnagyobb mennyiségben szüksége a szervezetnek. A tápanyag minden sejtben megtalálható, alkotóelemei az aminosavak, amelyek nélkülözhetetlenek az életműködésekhez.
Felpörgetik az anyagcserét, lassítják a szénhidrát felszívódását: a 8 legjobb fehérjeforrás
Legyen szó diétáról vagy egészséges étkezésről, fontos, hogy minél változatosabb fehérjeforrások szerepeljenek az étrendben.
Elolvasom