Tele vannak zsírral, mégis védik a szívet a betegségtől: 10 élelmiszer, amit gyakrabban kellene fogyasztani
Néhány magas zsírtartalmú étel is megvédhet az infarktustól.

zsiros-egeszseges-elelmiszerek
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Elképesztő mennyiségű szemetet termelnek a dupla és tripla csomagolású kozmetikumok: gyökeres változásra lenne szükség »

Mit tud egy 4000 forintos koreai arctisztító? Megéri ilyesmit rendelni? »

Ez a bájos fejfedő a legfelkapottabb idén: újra divatban a svájcisapka »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magas zsírtartalmú ételek nem minden esetben a szív- és az érrendszer ellenségei: egyes élelmiszerek egészséges zsírsavaiknak és fontos tápanyagaiknak köszönhetően hozzájárulnak a keringési rendszer és az agy védelméhez.

A nem megfelelő koleszterinarány, így az érfalban lerakódó LDL-koleszterinszint megemelkedése és a lerakódást gátló HDL-szint csökkenése, valamint az ásványi anyagokban szegény étrend hosszú távon szívbetegségekhez, érelmeszesedéshez vezethet, ezért nem mindegy, mi kerül az asztalra.

Szívbarát zsíros élelmiszerek

Az egészséges zsírokat, nagy mennyiségű omega-3 zsírsavat, szelént, magnéziumot, káliumot és vitaminokat tartalmazó élelmiszerek segítenek a vérnyomás csökkentésében, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, de csökkentik a diabétesz és az elhízás kockázatát is a kutatások szerint.

(Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük