Sokáig eltelítenek, segítik a fogyást: 8 egészséges finomság, ami elűzi a kajarohamokat

A kisétkezéseknek a diéta során sem kell unalmasnak lenniük! Egészséges, laktató opciókat mutatunk.

GettyImages-1173527649

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szigorú diéta alatt gyakran jelentkeznek kompenzáló falásrohamok, amelyek szabotálhatják a súlyvesztést. Biztos sokan átéltek már hasonlót: próbálták visszafogni a fogyasztásukat, majd olyan éhségérzet tört rájuk, hogy mindent meg tudtak volna enni, ami csak a kezük ügyébe került.

A hasonló jelenetek is jelzik, hogy a szervezet éheztetése nem megoldás. Az okosan összeállított étrend jóllakatja az embert, így kevésbé áll fenn a félreevés kockázata. 

Laktató kisétkezések

A jóllakottságérzet nem csak a mennyiségtől függ, az egyes élelmiszerek másként befolyásolják a telítettséget. Azok az ételek, amik sokáig távol tartják az éhséget, általában fehérjében, rostokban gazdagok, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. Azt is megfigyelték, hogy minél kevésbé feldolgozottak, annál laktatóbbak. A dietetikusok többsége a napi ötszöri, ám kisebb adagokat ajánlja - természetesen egyéni eltérések előfordulhatnak.

Nagyon sok múlik az úgynevezett kisétkezéseken, tehát a tízórain és az uzsonnán, ha ezek táplálóak, a következő étkezés során kisebb adag is elég lehet. Az egészséges, adott esetben fogyókúrás étrend is akkor jó, ha változatos és ízletes fogásokból áll, ez alól a napközbeni harapnivalók sem kell, hogy kivételt jelentsenek. Az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztása is nagyon fontos, a cukormentes üdítők helyett a legjobb a víz és az anyagcserét is felpörgető zöld tea.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük