Ha ezeket elkészíted otthon, nem veszel majd édességet a boltban: 8 egészséges és finom keksz

Egészséges és finom harapnivalók, amikkel kiválthatod a bolti, feldolgozott termékeket.

egészséges keksz
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges étkezés a legtöbbször a tervezésen múlik. Ha mindig van nálad némi harapnivaló, ami beleillik a választott étrendedbe, sokkal kisebb a valószínűsége, hogy elcsábulsz a bolti, feldolgozott, sőt sok esetben ultrafeldolgozott élelmiszerektől

A speciális diétát folytatók jól tudják, hogy a legjárhatóbb út az, ha az ember időt és energiát szán az otthoni sütés-főzésre, mert így tudja a leginkább garantálni azt, hogy ne kerüljenek az ételbe olyan alapanyagok, amiktől egyébként tartózkodna. Tipikusan problémás összetevő a hozzáadott cukor, ami szinte minden feldolgozott élelmiszerben megtalálható, valamint a glutén és a laktóz is.

Egészséges kekszek

A kekszekben az a jó, hogy egyszerűen elcsomagolhatók és szállíthatók, így mindig kéznél vannak, ha valami gyorsan bekapható harapnivalóra vágyna az ember. Gyümölcs, zöldség mellé ideálisak tízóraira vagy uzsonnára, és az édesség iránti vágyat is hatékonyan csillapítják, tehát csökkentik a „félreevés” valószínűségét. A sós ropogtatnivalók pedig nagyszerű alternatívát jelentenek a csipszek és bolti ropik helyett. A következő receptekből ötletet meríthetsz, és feltöltheted a készleteidet. 

Ezek a magok óvják a szív- és érrendszert

A kiegyensúlyozott étrend részeként segíthetnek a szív- és érrendszer védelmében, az emelkedett vércukorszint és a vérnyomás csökkentésében. 

(Kiemelt kép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük