A 8 legrosszabb reggeli, ami hirtelen megemeli a vércukorszintet: gyorsan megéhezel utánuk

Cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával élőknek különösen fontos, hogy mit reggeliznek.

reggeli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reggeli a nap legfontosabb étkezése - hallani és olvasni mindenfelé. Még ha van is igazság a kijelentésben, kétségtelen, hogy a körülmények általában nem kedveznek neki, hiszen viszonylag keveseknek adatik meg a nyugodt készülődés és a komótos falatozás a korai órákban.

Nem csoda, hogy sokan egyszerűen kihagyják a reggelit, vagy egészségtelen, gyorsan elfogyasztható opciók mellett teszik le a voksukat. A szénhidrátanyagcsere-zavarral élők számára viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül ilyenkor a tányérjukra, hiszen esetükben az egyenletes vércukorszint a tét. 

Legrosszabb reggelik cukorbetegeknek

A 2-es típusú cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők számára különösen fontos a jól megválasztott reggeli, ami kellő arányban tartalmaz szénhidrátot, fehérjét és zsírt ahhoz, hogy egyenletesen tartsa a vércukorszintet. Amennyiben az étel hirtelen vércukorszint-emelkedést idéz elő, az értékek gyors leesése is várható, az ember hamar megéhezik. A népszerű reggeliknél sok esetben pont ezzel kell számolni, valamint magas kalóriatartalommal, ami a testsúly kontrollját is megnehezíti.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük