A 8 legrosszabb reggeli, ami hirtelen megemeli a vércukorszintet: gyorsan megéhezel utánuk

Cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával élőknek különösen fontos, hogy mit reggeliznek.

Legrosszabb reggelik cukorbetegeknek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reggeli a nap legfontosabb étkezése - hallani és olvasni mindenfelé. Még ha van is igazság a kijelentésben, kétségtelen, hogy a körülmények általában nem kedveznek neki, hiszen viszonylag keveseknek adatik meg a nyugodt készülődés és a komótos falatozás a korai órákban.

Nem csoda, hogy sokan egyszerűen kihagyják a reggelit, vagy egészségtelen, gyorsan elfogyasztható opciók mellett teszik le a voksukat. A szénhidrátanyagcsere-zavarral élők számára viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül ilyenkor a tányérjukra, hiszen esetükben az egyenletes vércukorszint a tét. 

Legrosszabb reggelik cukorbetegeknek

A 2-es típusú cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők számára különösen fontos a jól megválasztott reggeli, ami kellő arányban tartalmaz szénhidrátot, fehérjét és zsírt ahhoz, hogy egyenletesen tartsa a vércukorszintet. Amennyiben az étel hirtelen vércukorszint-emelkedést idéz elő, az értékek gyors leesése is várható, az ember hamar megéhezik. A népszerű reggeliknél sok esetben pont ezzel kell számolni, valamint magas kalóriatartalommal, ami a testsúly kontrollját is megnehezíti.

Hüvelyszárazság enyhítése hormon nélkül!

Az égő, feszülő érzéssel, nehézkes együttlétekkel járó hüvelyszárazság a változókornál korábban is kialakulhat. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segít enyhíteni a panaszokat. A kozmetológiából jól ismert hialuronsav mellett gyógynövények kivonatát tartalmazza. A Cikatridina használata a menopauzában tartósan ajánlott, a terhesség és szoptatás alatt pedig az orvos ajánlása szerint.

A Cikatridina patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük