A depresszió természetes megoldása
Teszteld magad!
Ismerd meg a depresszió tüneteit, a rendelkezésedre álló természetes módszereket, és javíts hangulatodon!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi a depresszió?

A depresszió mentális betegség, melynek során a beteg ön-, és környezeti értékelésének valóságtartalma csökken, világ-, és önképe torzul, melynek hatására kedélyállapota romlik, szomorúvá és levertté válik. A depressziónak több szintje létezik, melyek kialakulása genetikai adottságoktól, életkörülményektől, személyiségtől, illetve a probléma kezelésének időpontjától függnek.

A WHO adatai szerint évente 100 millió új depressziós beteget regisztrálnak. Ez az adat igen magas, de érdekes módon, a nőket nagyobb százalékban érinti.

Honnan tudhatod, hogy depressziós vagy?

A depressziót igen komoly tünetek kísérik, melyek felismerése nem feltétlenül a beteg feladata. Az eltorzult érzékelésvilág miatt a beteg maga sokszor fel sem ismeri, vagy ha fel is ismeri, nyilvánosan nem vallja be, hogy gondjai vannak. Ezért a tünetek figyelemmel követése, a beteg állapotának romlása, vagy javulása a környezet, a család és a barátok feladata is egyben. Mivel a depresszió mentális betegség, minden embernél más és más tényezők váltják ki. Van, aki már a rövid ideig tartó stresszre is kedélyromlással reagál, míg más komolyabb következmények nélkül is képes átvészelni tragédiákat. És mivel a családi halmozódás, vagy legalábbis a genetikai befolyásoltság is felmerül, fontos különös figyelmet fordítani azokra, akiknek a felmenői közt van/volt depressziós beteg.

Tünetei

 • Túl sok, vagy éppen túl kevés alvás.
 • Emlékezési zavarok, a döntések kerülése.
 • Állandó kimerültség.
 • Érdektelenség minden iránt: emberek és tevékenységek iránt, még azok iránt is, melyek korábban kedvenceid közé tartoztak. Ez vonatkozhat még a szexre is.
 • Nyugtalanság, félelem érzése.
 • Szorongás, szomorúság, üresség érzése.
 • Krónikus súlycsökkenés, vagy éppen súlygyarapodás.
 • Alacsony önértékelés, öngyűlölet.
 • Esetleg öngyilkos gondolatok.
 • Krónikus testi tünet – például fejfájás, vagy émelygés – mely nem reagál semmilyen kezelésre.
Ha szeretnél biztos lenni jelenlegi állapotodban, de a felsorolt tüneteket nem tudod tárgyilagosan megítélni, töltsd ki tesztünket, mely az őszinte válaszokra hozzávetőleges képet adhat jelenlegi kedélyállapotodról. Kattints ide!

Mit tehetsz ellene?

A depresszió megoldása függ a probléma komolyságától, de szinte minden esetben orvosi segítséget igényel. Enyhébb formáiban, vagy kezdeti szakaszában azonban hatékony segítséget nyújthatnak azon természetes szerek és módszerek is, melyek a kedélyállapotot befolyásolják valamilyen módon, irányban.

Macskagyökér

Ideges nyugtalanság és alvászavarok esetén, ha szervi okok nem fedezhetőek fel, akkor a macskagyökér segíthet a megnyugvásban, és gyorsíthatja az elalvást is.

Macskagyökér tea: 1 teáskanál macskagyökeret önts fel 1,5 deci forrásban lévő vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, majd idd meg elalvás előtt.

Komló

A komló alkalmazása idegesség, nyugtalanság, alvászavarok, valamint általános feszültség esetén javallott. Általában keverni szokás a macskagyökérrel, mert önmagában nem elég erős a hatása.

Komló tea: 3-4 teáskanál komlótobozt önts le 1,5 deci forrásban lévő vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, majd lefekvés előtt egy csészével igyál meg belőle.

Orbáncfű

Az orbáncfű pozitívan befolyásolja a hangulatot, ezért alkalmas az enyhe, illetve a közepes erősségű depresszió kezelésére.

Orbáncfű tea: 2 teáskanál orbáncfüvet 1,5 deci forrásban lévő vízzel önts le. Hagyd állni 10-15 percig, és reggel és este 1-2 csészével fogyassz el belőle.

A fent említett természetes módszerek csökkenthetik a depresszió tüneteit, de nem pótolhatják az orvosi segítséget. Kiegészítő módszerként használandóak!

Cikkünk egyes részeihez a Mérték Kiadó gondozásában megjelent Dr. Jörg Grünwald, Christoph Janicke - Zöldpatika című könyve nyújtott segítséget.

A Zöldpatika egyesíti a modern fitoterápiát a hagyományos növényi alapú gyógyítással, részletes tájékoztatást nyújt az egyes gyógynövényekről, jól megalapozott tanácsokat ad alkalmazásukkal kapcsolatban, és lehetővé teszi, hogy minden panaszra megtaláljuk a legmegfelelőbb gyógymódot.

A könyv ára: 6.999.- Ft
A könyvet megrendelheted itt.

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
 • menstruáció
 • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük