A depresszió természetes megoldása
Teszteld magad!
Ismerd meg a depresszió tüneteit, a rendelkezésedre álló természetes módszereket, és javíts hangulatodon!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi a depresszió?

A depresszió mentális betegség, melynek során a beteg ön-, és környezeti értékelésének valóságtartalma csökken, világ-, és önképe torzul, melynek hatására kedélyállapota romlik, szomorúvá és levertté válik. A depressziónak több szintje létezik, melyek kialakulása genetikai adottságoktól, életkörülményektől, személyiségtől, illetve a probléma kezelésének időpontjától függnek.

A WHO adatai szerint évente 100 millió új depressziós beteget regisztrálnak. Ez az adat igen magas, de érdekes módon, a nőket nagyobb százalékban érinti.

Honnan tudhatod, hogy depressziós vagy?

A depressziót igen komoly tünetek kísérik, melyek felismerése nem feltétlenül a beteg feladata. Az eltorzult érzékelésvilág miatt a beteg maga sokszor fel sem ismeri, vagy ha fel is ismeri, nyilvánosan nem vallja be, hogy gondjai vannak. Ezért a tünetek figyelemmel követése, a beteg állapotának romlása, vagy javulása a környezet, a család és a barátok feladata is egyben. Mivel a depresszió mentális betegség, minden embernél más és más tényezők váltják ki. Van, aki már a rövid ideig tartó stresszre is kedélyromlással reagál, míg más komolyabb következmények nélkül is képes átvészelni tragédiákat. És mivel a családi halmozódás, vagy legalábbis a genetikai befolyásoltság is felmerül, fontos különös figyelmet fordítani azokra, akiknek a felmenői közt van/volt depressziós beteg.

Tünetei

 • Túl sok, vagy éppen túl kevés alvás.
 • Emlékezési zavarok, a döntések kerülése.
 • Állandó kimerültség.
 • Érdektelenség minden iránt: emberek és tevékenységek iránt, még azok iránt is, melyek korábban kedvenceid közé tartoztak. Ez vonatkozhat még a szexre is.
 • Nyugtalanság, félelem érzése.
 • Szorongás, szomorúság, üresség érzése.
 • Krónikus súlycsökkenés, vagy éppen súlygyarapodás.
 • Alacsony önértékelés, öngyűlölet.
 • Esetleg öngyilkos gondolatok.
 • Krónikus testi tünet – például fejfájás, vagy émelygés – mely nem reagál semmilyen kezelésre.
Ha szeretnél biztos lenni jelenlegi állapotodban, de a felsorolt tüneteket nem tudod tárgyilagosan megítélni, töltsd ki tesztünket, mely az őszinte válaszokra hozzávetőleges képet adhat jelenlegi kedélyállapotodról. Kattints ide!

Mit tehetsz ellene?

A depresszió megoldása függ a probléma komolyságától, de szinte minden esetben orvosi segítséget igényel. Enyhébb formáiban, vagy kezdeti szakaszában azonban hatékony segítséget nyújthatnak azon természetes szerek és módszerek is, melyek a kedélyállapotot befolyásolják valamilyen módon, irányban.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Macskagyökér

Ideges nyugtalanság és alvászavarok esetén, ha szervi okok nem fedezhetőek fel, akkor a macskagyökér segíthet a megnyugvásban, és gyorsíthatja az elalvást is.

Macskagyökér tea: 1 teáskanál macskagyökeret önts fel 1,5 deci forrásban lévő vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, majd idd meg elalvás előtt.

Komló

A komló alkalmazása idegesség, nyugtalanság, alvászavarok, valamint általános feszültség esetén javallott. Általában keverni szokás a macskagyökérrel, mert önmagában nem elég erős a hatása.

Komló tea: 3-4 teáskanál komlótobozt önts le 1,5 deci forrásban lévő vízzel. Hagyd állni 10-15 percig, majd lefekvés előtt egy csészével igyál meg belőle.

Orbáncfű

Az orbáncfű pozitívan befolyásolja a hangulatot, ezért alkalmas az enyhe, illetve a közepes erősségű depresszió kezelésére.

Orbáncfű tea: 2 teáskanál orbáncfüvet 1,5 deci forrásban lévő vízzel önts le. Hagyd állni 10-15 percig, és reggel és este 1-2 csészével fogyassz el belőle.

A fent említett természetes módszerek csökkenthetik a depresszió tüneteit, de nem pótolhatják az orvosi segítséget. Kiegészítő módszerként használandóak!

Cikkünk egyes részeihez a Mérték Kiadó gondozásában megjelent Dr. Jörg Grünwald, Christoph Janicke - Zöldpatika című könyve nyújtott segítséget.

A Zöldpatika egyesíti a modern fitoterápiát a hagyományos növényi alapú gyógyítással, részletes tájékoztatást nyújt az egyes gyógynövényekről, jól megalapozott tanácsokat ad alkalmazásukkal kapcsolatban, és lehetővé teszi, hogy minden panaszra megtaláljuk a legmegfelelőbb gyógymódot.

A könyv ára: 6.999.- Ft
A könyvet megrendelheted itt.

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
 • menstruáció
 • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük