Napi 5 ezer kalóriát tömött magába, és alig bírt megmozdulni - Így étkezett a 40 kilós fogyáshoz a 28 éves lány
Kylee a pandémia alatt a garázsban alakított ki edzőtermet, hogy tudjon sportolni.
Kylee Robbins egész gyermekkorában túlsúlyos volt, amiért sokáig gúnyolták az iskolában. A most 28 éves lány tinédzserként előszeretettel fogyasztotta a gyorséttermek ételeit magányosan, a szobájába zárkózva. Mára azonban több mint 40 kilótól sikerült megszabadulnia, és saját edzéseket tart. Ebből a cikkből kiderül, hogyan hozta bomba formába magát.
Így étkezett a 40 kilós fogyáshoz
Kylee élete nagy fordulatot vett, amikor a konyhája padlóját söprögetve azt érezte, alig kap levegőt, és nehezére esik a mozgás. Utált tükörbe nézni, és még az egyszerű házimunkákkal is meggyűlt a baja.
Ekkorra körülbelül 123 kilogrammot nyomott, XXL-es ruhákat hordott, és 5 ezer kalóriát evett meg mindennap. Nehezen sétált el az autójáig, és a reggeli felöltözés sem volt egyszerű számára. Érezte, hogy a túlsúlya hatással van az egészségére, ezért eldöntötte, hogy bérletet vesz egy edzőterembe. A terveit azonban keresztbehúzta a Covid-19 vírus.
Saját edzőtermet alakított ki
A pandémia miatt az összes edzőtermet bezárták, így Kylee a saját garázsában alakított ki edzőtermet. Ugrókötelet, jógamatracot, gumiszalagot és súlyzókat vásárolt, és heti négy alkalommal sportolt. Emellett az étrendjét is teljesen megváltoztatta, és naplózni kezdte az elfogyasztott ételek kalória- és tápanyagtartalmát.
Sokáig kísérletezett a diétákkal, volt, hogy hétköznap szigorú étrendet és meghatározott adagokat követett, hétvégén viszont csalónapokat tartott. 2021 márciusában bukkant rá a makrotápanyagok szabályozásának módszerére. A makrók követésének lényege, hogy folyamatosan figyeled a három alapvető tápanyag (fehérje, szénhidrát, zsír) napi bevitelét. Ez segített Kylee-nak úgy alakítania az étrendjét, hogy az hozzájáruljon a céljai eléréséhez, vagyis a fogyáshoz és az izomnöveléshez. Kiszámolta az ideális makróarányait, és egy applikáció segítségével grammra pontosan kimérte az ételadagjait.
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
Okleveles személyi edző lett
Saját bevallása szerint, mivel imád enni, a legnagyobb kihívást a sóvárgás jelentette. De minden alkalommal, amikor hizlaló ételeket kívánt, megkérdezte magától, hogyan fogja érezni magát, miután megette. A fogyásának köszönhetően mára kényelmesen elfér egy repülőgép ülésében, szívesen vásárol ruhákat, és anélkül végzi el a napi feladatait, hogy levegőért kapkodna.
A 28 éves lány két év alatt okleveles személyi edző lett, blogot működtet, TikTok-csatornája van, és az Instagramon osztja meg tanácsait a fogyni vágyókkal. Azt üzeni a kezdő életmódváltóknak, hogy ne adják fel csak azért, mert nem látják azonnal az eredményt. A következetesség a kulcsa mindennek.
Fontos azonban megjegyezni, hogy az étkezési terv csupán egy ajánlás, amely keretként szolgálhat az életmódváltók számára. Az egészséges táplálkozás változatos, kövesd az éhségjelzéseidet, és hallgass a testedre. Te tudod a legjobban, mire van szüksége a szervezetednek. Egy diéta elkezdése előtt pedig mindenképp konzultálj az orvosoddal.
Olvass tovább! Hatvan százalékkal növelheti ez a húsfajta a cukorbetegség kockázatát
A Harvard Közegészségügyi Intézetének kutatása szerintegy húsfajta fogyasztása jelentősen növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A The American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban nemrég publikált tanulmányban több mint 200 ezer ember táplálkozási szokásait figyelték meg.
Hatvan százalékkal növelheti ez a húsfajta a cukorbetegség kockázatát - Heti kétszeri fogyasztása is egészségtelen
De nem ez az egyetlen betegség, amelynek emeli a rizikóját.
Elolvasom(A képek forrása: Getty Images Hungary, Profimedia)