20 perces kardioedzés otthon, amitől beindul a fogyás: csak 6 gyakorlat

A rendszeres kardiózás szuper kiegészítője lehet a fogyókúrádnak.

GettyImages-868604012
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres mozgás az egyik legjobb dolog, amit magadért tehetsz, ugyanakkor nem egyszerű eldönteni, milyen edzésformát válassz a fogyás beindítására.

A kardioedzések rövid idő alatt sok kalóriát égetnek. A tempós gyaloglás, a lassú szobabiciklizés, az úszás, az ugrókötelezés vagy a nordic walking a könnyebb kardiós mozgásformához tartoznak, amelyek hozzájárulnak az állóképesség növeléséhez, valamint a formás alak eléréséhez, és az izommennyiséget sem csökkentik. A magasabb intenzitású mozgásformához tartozik az úgynevezett HIIT-módszer, azaz a hight intensity intervallum training, amely jobban megdolgoztatja az izmokat, és elősegíti a zsírégetést, ugyanakkor nem biztos, hogy a nagy túlsúllyal rendelkezőknek rögtön ezekkel a gyakorlatokkal kellene nyitniuk.

20 perces kardió otthon

Bár egy közepes vagy magas intenzitású kardioedzés gyorsan égeti a kalóriákat, ugyanakkor a szervezet folyamatosan lebontja az izmokat is, amiből az energiát nyeri, így nem mindegy, milyen gyakran kardiózol. Az izmok visszaépítése céljából érdemes sok fehérjét fogyasztani az edzés mellé, a mozgás pedig akkor lesz a leghatékonyabb, ha rendszeres erősítéssel is kiegészíted: a kardiót és az erősítést felváltva, pihenőnapokat is beiktatva, nagyon jó eredményeket érhetsz el.

Az alábbi gyakorlatokat kezdők is nyugodtan végezhetik. Közepes vagy magas intenzitással két-két percig végezd, majd minden egyes gyakorlat után 60 másodpercig pihenj. Ezzel egy 15-20 perces remek zsírrobbantó kardioedzést kapsz.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük