Lerobbantja a kötényhasat ez a gyakorlatsor: zsírégető, otthon is végezhető edzést mutatunk

Gyakorlatok hormonális pocak ellen.

duci-no-edzes-torna

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az ember a hasára hízik, az számos olyan hormonális folyamatot indíthat útjára, melynek következtében nő a gyulladások veszélye és a szervezetet érő oxidatív stressz, illetve egyre több zsír raktározására áll át a test, ezzel egy ördögi spirálba kergetve saját magát.

A hasi hízás közben kétféle zsír rakódhat az emberre: bőr alatti, illetve a zsigeri. A bőr alatti okozza a kisebb problémát. Ez az a zsírréteg, amit az ember ujjal össze tud csippenteni. A zsigeri azonban már komolyabb veszélyt jelez, ez a szervek között vagy a szerveken raktározódik, és a test számos biológiai folyamatába beleszól. 

Hogyan lehet fogyni deréktájról?

Mivel helyi zsírégetés nem létezik, tehát kifejezetten a hasi párnákat nem lehet célba venni, a minél nagyobb zsírégető képességű mozgásokra kell helyezni a hangsúlyt, ha az ember szeretne megszabadulni a kötényhastól. Sokáig azt gondolták, hogy a kardió mozgásoknál nincs erre jobb módszer, de azóta számos kutatás igazolta, hogy a zsírpárnák elleni harcban a magas intenzitású, szakaszos edzések az ember legjobb barátai, melyek rövidebb idő alatt is sokkal több kalóriát égetnek el, mint például az egyszerű futás. 

A fenti YouTube-videó csupa olyan aktív gyakorlatot tartalmaz, mely az egész testet megdolgoztatja, így ideális az egyenletes zsírégetéshez, azonban még hatékonyabbá úgy tehető a gyakorlatsor, ha a megadott ismétlésszám helyett egyfajta magas intenzitású, szakaszos edzéssé teszed, tehát egy gyakorlatot 1 percig végzel, de teljes intenzitással, azután fél percet pihensz, majd váltasz a következő gyakorlatra. Így maximalizálhatod a zsírégetést.

Az alábbi gyakorlatokat végezd a videó szerint!

 • Guggolás oldalra - fontos, hogy a gyakorlatot ne csak gyorsan végezd, hanem helyesen is. Ereszkedj le olyan mélyre, hogy a súlypontod a térded alá kerüljön!
 • Oldalsó plank derékcsavarral - ezt a gyakorlatot mindkét oldalra végezd 1-1 percig, hogy az eredmény egyenletes legyen!
 • Terpesznyújtás fekvésben - nem baj, ha nem tudod teljesen kinyújtani a lábadat, de az az ideális, ha megpróbálod minél szebben végezni a gyakorlatot.
 • Terpesz-zár szökdelés karlendítéssel - ez a gyakorlat ideális, hogy az ember pulzusát a zsírégető tartományba terelje.
 • Nyújtás mellkashoz húzott térddel.
 • Kitörés előre-hátra - érdemes mindkét irányba 1-1 percig végezni, hogy egyenlő arányban dolgozzanak az izmok.
 • Planktartásból csípőemelés - végezhető akár alkaron, akár tenyéren támaszkodva.
 • Oldalsó planktartásból csípőemelés - ismételd a másik irányba is!
 • Bokszolás helyben futásban - miközben a karmunkát végzed, feszítsd meg a karizmaidat a jobb hatás érdekében!
 • Törökülésben nyújtás - közelítsd a mellkasodat a föld felé, közben érezd, ahogy nyúlik a hátad!
 • Guggolás tarkóra tett kézzel - ügyelj, hogy helyesen végezd a gyakorlatot!
 • Hátsó kitörés térdemeléssel, tricepszerősítéssel kombinálva - ha először végzed a gyakorlatot, nem muszáj még súlyzót használnod. Később a súlyzót helyettesítheted egy jó fogású félliteres vagy másfél literes, teletöltött ásványvizes üveggel is.
 • Planktartásból lábemelés - mindkét lábbal ismételd meg, de akár váltott lábbal is végezheted.

A jó hír azonban, hogy a hasi területről nem olyan nehéz fogyni, mint például a combról - a nők számára ugyanis innen a legnehezebb megszabadulni a zsírtól. Tehát kitartó edzéssel hamar látni fogod a munkád eredményét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A helyes étkezés is fontos

A hasi zsírpárnák ellen fontos a megfelelő étkezés is. Egyes ételek, mint például a szénhidrátok, főleg a cukrok, jobban támogatják a hasi raktározást, míg más ételek, a rostokban, jó minőségű fehérjékben gazdag fogások az izomépítést és a zsírégetést segítik. Az ideális fogyáshoz alapvető a finomított szénhidrátban szegény - tehát csökkentett cukor- és fehérliszt-alapú élelmiszer-bevitellel járó -, valamint tiszta fehérjében és rostokban gazdag étrend.

Diétás nassolnivalók

Nem kell lemondani egy-egy finom falatról akkor sem, ha igyekszel egészségesen étkezni. Ezeket a diétás nassolnivalókat akkor is nyugodtan kipróbálhatod, ha vigyázol az alakodra.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük