Csak egy szék és napi 10 perc kell: ezzel a 9 otthon végezhető gyakorlattal heteken belül lapos lesz a hasad

És közben még csak fel sem kell állnod az asztal mellől.

edzes-szeken

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Te is szeretnél lapos hasat, de sosem érsz rá? Egész nap az irodában ülsz, és mire hazaérsz, már hullafáradt vagy? Többé nincs kifogás, mert a következő gyakorlatokat otthon vagy akár a munkahelyeden ülve is könnyedén elvégezheted anélkül, hogy fel kellene állnod az asztalod mellől!

Ráadásul mindegyik gyakorlat a hasi párnácskákat célozza meg, úgyhogy segítségükkel nemcsak az egészségedért teszel, hanem megszabadulhatsz az úszógumitól is, még mielőtt véget érne a strandszezon. 

Hasizomgyakorlatok széken ülve

Könnyűnek tűnik ugyan, hogy a gyakorlatokat ülve kell végezni, de ne tévesszen meg a látszat. Az eredmény nem marad el.

Helyezkedj el úgy a széken, hogy biztos legyen az egyensúlyod, és már indulhat is a bemelegítés egy könnyed oldalra hajlással, ami a haránt hasizmot erősíti. Ezt a gyakorlatot ismételd meg 12-15-ször. Majd érintsd meg a jobb kezeddel a bal lábadat, és fordítva, mindezt tízszer. 

A bemelegítés után következik a térdemelés. A két térdedet húzd fel a mellkasodig, majd engedd le a lábadat a földre. Ha nehezíteni akarod a gyakorlatot, közben a talpad egyszer se érintse meg a talajt. Ismételd 12-15-ször! Ezután rögtön válts át az egyenes lábemelésre. Az ideális hatás elérése érdekében még mindig ne tedd le a lábadat a földre! Ebből is 12-15 ismétlést csinálj. Végül jöhet a rézsútos térd-könyök érintés. A jobb térdedet emeld a bal könyöködhöz, és fordítva. Mindkét oldalra 12-15-ször ismételd.

Pihenés gyanánt a lábadat vállszélességű terpeszben tedd le a földre, majd dőlj előre, és először középen érintsd meg a talajt, majd kétoldalt a bokádat. Az a jó, ha minél mélyebben előrehajolsz. Ebből is 12-15 kört csinálj.

Azután újból fel a lábakkal! Végezz lábkörzést ülve. Minél magasabbra emeled a lábadat, annál hatásosabb. Ügyelj az egyensúlyodra, de ne támaszkodj a karodra, hogy jobban dolgozzon a hasizom! Minél lassabban végzed a gyakorlatot, annál keményebb az edzés. 10-12 kört csinálj mindkét lábaddal, és a körök között próbáld nem érinteni a talajt! Következőnek jöhet a biciklizés. Képzeld el, hogy egy pedált tekersz. Előbb az egyik térdedet húzd a mellkasodhoz, majd a másikat, közben egyszer sem letéve a lábadat, és ne kapkodj, hogy dolgozzanak az izmok! 12-15 ismétlést csinálj.

Levezetés gyanánt végezz 15 törzsfordítást, közben jól húzd ki magadat, hogy megnyúljanak az izmaid.

Hasizomedzés plankolással

Ha még mindig bírod, folytasd az edzést az alábbi tíz módosított plankgyakorlattal, hogy betonkemény hasizmaid legyenek a nyárra.

Ezt is szeretjük