15 perces otthoni kardioedzés, ami szépen beindítja a fogyást: csak 7 gyakorlatból áll

Ha egy héten néhány alkalommal beiktatod ezt a gyakorlatsort, garantáltan beindul a fogyás tőle.

GettyImages-1267732866
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kemény munkával bárki lehet saját testének a szobrásza. Legyen szó hastájéki hízásról vagy vastag combokról, még a legmakacsabb zsírpárnáktól is megszabadulhatsz edzéssel és kiegyensúlyozott táplálkozással.

Ehhez azonban legalább heti 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív mozgásra van szükség, amibe beletartozhat a gyorsgyaloglás, a lépcsőzés, a kocogás és a biciklizés is. De nem csak kültéren mozgathatod át a testedet.

A fogyás beindítása

A kardioedzések gyorsan, intenzíven végezhető gyakorlatokból állnak, melyekkel hatékonyan lehet égetni a kalóriákat. Megfelelő étkezés mellett, aminek kialakításához akár személyre szabottan kiszámolhatod a szervezeted napi kalóriafogyasztását, a rendszeresen beiktatott otthoni tornával érhető el a kalóriadeficites állapot, amitől beindul a fogyás, áldásos következménye pár héten belül megmutatkozik centikben és kilókban.

GettyImages-151329025

Az edzés megkezdése előtt az izomhúzódások, ízületi sérülések elkerülése érdekében mindenképpen javasolt bemelegíteni, és a gyakorlatok végeztével pedig lenyújtani - ez utóbbival az izomláz hossza is jelentősen redukálható.

15 perces kardioedzés

A mindennapi mozgásodba, ha hetente 2-szer 3-szor kiegészítésként beiktatod a lentebb látható kardiogyakorlatot, mindenképpen jelentős javulás tapasztalható ruganyosság, vitalitás terén, és látványosan formálódik az alak is. Az egész gyakorlatsort két körben végezd el, a felénél tarts félperces pihenőt, és a kör végén is tarts egy percet.

2 perc ugrókötelezés

Mindenki ugrókötelezett már gyerekként, mégsem olyan egyszerű felnőttként is ugyanolyan ügyességgel és dinamizmussal végezni, mint egykoron.

GettyImages-1283237009 (1)

Ne búsulj, ha nem sikerül elsőre, eleinte lassan is végezheted, a fő, hogy két percen át folyamatosan, aprókat szökellj. Ha nincs ilyen sporteszközöd, akár imitálhatod is a mozgást.

1 perc négyütemű fekvőtámasz

A négyütemű fekvőtámasz szintén az egész testet átmozgatja. Először guggolj le egyenes háttal, támaszkodj le tenyereiddel a talajra, majd ebből a helyzetből ugorj hátra fekvőtámasz pozícióba.

Erőnléttől függően csak szimplán meg is tarthatod magad pár másodpercig, vagy egy fekvőtámaszt is végezhetsz, majd ugorj vissza guggolásba. Innen pedig következik a zárórész, a guggoló ugrás. Próbáld minél gyorsabban és folyamatosan végezni.

1 perc jumping jack

Egyszerűen álló helyzetből ugorj terpeszállásba, majd ezzel párhuzamosan emeld fel egyszerre mindkét karod, és tapsolj egyet a fejed fölött, majd ugorj vissza zárt lábas pozícióba.

jumping

A szökellések megmozgatják a lábakat és karokat is. Ezután tarts fél perc szünetet, igyál egy korty vizet, és törülközz meg!

1 perc hegymászógyakorlat

A hegymászógyakorlathoz vegyél fel fekvőtámasz helyzetet, majd végezz ütemesen váltott lábas térdemelést, mintha ténylegesen hegyet másznál.

GettyImages-1250533271

A kezdeti időszakban ez lehet lassabb, de a cél hogy egy idő után minél gyorsabban menjen a gyakorlat. Figyelj arra, hogy a hátad egyenes legyen, és a talpaiddal a térd felhúzásakor rugaszkodj el a talajtól a dinamikus mozgás érdekében.

A cikk az ajánló után folytatódik

1 perc helyben futás

Végezz fél percen keresztül helyben futást magas térdemeléssel, majd fél percig helyben futást sarokemeléssel. Próbáld meg minél magasabbra emelni a lábadat, és lehetőleg gyors ütemben.

Fél perc plank

Helyezkedj alkartámaszos plank pózba, vagy erőnléttől függően fekvőtámasz pozícióba.

GettyImages-1128394422

A hátad legyen egyenes, tekinteteddel ne a lábaid közé nézz, hanem magad alá, és feszítsd be a hasizmodat és a lábizmodat, hogy stabil maradj, lélegezz lassan, az orron be, a szájon ki. A gyakorlat végeztével tarts egy perc szünetet, majd ismételd meg az egészet elölről.

Leradírozza a makacs zsírpárnákat ez a 8 fitlabdás gyakorlat

A fitlabdás gyakorlatok hatékonyan erősítik az izomzatot, és formálják az alakot.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük