Tepsis rakott zöldség 400 kalória alatt
A sok nehéz étel után itt az ideje, hogy kicsit kíméld a szervezeted. Próbáld ki alacsony kalóriatartalmú rakottasunkat!
A nagy karácsonyi lakomázás után itt az ideje, hogy végre ügyelj az alakodra, és az sem árt, ha most egy kicsit kíméled a gyomrod.


A következő tepsis rakott zöldség alacsony kalóriatartalma miatt pontosan megfelel a célnak. Próbáld ki receptünket!
Tepsis rakott zöldség
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 30 dkg padlizsán
- 30 dkg cukkini
- 4 evőkanál olaj
- 4 dl tejszín
- bors
- rozmaring
- oregánó
- kakukkfű
Forralj vizet, és a paradicsomot néhány pillanat erejéig áztasd bele, hogy könnyedén le tudd húzni a héját. A többi zöldséget is hámozd meg, majd mindegyiket szeleteld fel. A tejszínt fűszerezd a borssal, rozmaringgal, oregánóval és kakukkfűvel.
Egy tepsit olajozz ki, fektesd bele a paradicsom egy részét, és önts rá egy kevés tejszínes szószt. Folytasd a rétegezést a cukkinivel és a padlizsánnal, és minden réteget locsolj meg kevés mártással. Végül a maradék paradicsomot terítsd szét a tetején, és a maradék tejszínnel öntsd nyakon. Takard le alufóliával, és előmelegített sütőben süsd fél órát.
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- egytálétel
Rakott krumpli, ahogy a törökök csinálják

- cukkini
- egytálétel
Mediterrán rakott cukkíni

- egytálétel
- karfiol