Sós vendégváró sütemények

Kisebb-nagyobb rendezvényekre

A sós ropogtatnivalók minden rendezvény legnépszerűbb darabjai, próbálj ki párat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sós ropogtatnivalók egyszerűen hozzátartoznak a vendégségekhez, családi rendezvényekhez, bármihez, ahol összejön több ember, két falat között vidáman el lehet társalogni bármiről és különböző recepteket is megvitathattok, valamint az sem hátrány, ha valami olyat kínálsz a vendégeidnek, ami egy kicsit eltér a megszokottól.

Az örök klasszikus, minden házi és nem házi rendezvény egyértelmű darabja, ami nélkül talán nem is nagyon történt még összejövetel, természetesen nem más, mint a pogácsa.

Stanglival képtelenség mellényúlni, a variációk száma végtelen, minél többféle magvat szórsz a tésztába, annál ízletesebb lesz és még a méretét is kedvedre variálhatod, igazi jolly joker.

A leveles tészta jó barátod a bajban, ha nincs otthon más, csak egy csomag ebből az alapanyagból és némi kolbász, tulajdonképp már kész is van a rágcsálnivaló.

Leveles tésztából nem csak édes süteményeket kreálhatsz, kiválóan alkalmas arra, hogy némi szalonnával megtámogatva igazi vendégváró sós finomságot készíts belőle.

Virslis rolót készíthetsz kis falatkának is, nem kell a klasszikus nagy változatot sütnöd, így egy darab nem telít el senkit, erősen addiktív, ezért jó, ha sokat készítesz belőle, akkor sem fogja sok idődet elrabolni, nagyjából 15 perc elfoglaltságot jelent.

A röszti se mondható hagyományos vendégváró fogásnak, azonban ha a megszokottnál kicsit kisebb krumpliángosokat készítesz és fokhagymás tejföllel kínálod, máris azzá alakul.

Minden magyar háztartásban legalább egyszer előfordul, hogy egy kisebb-nagyobb lángosozást szervez valaki, egyetlen hátránya, hogy folyamatosan a forró olaj mellett kell állnod, óriási előnye azonban a temérdek elégedett és jóllakott mosoly.

A krokett  - legyen sajtos vagy paradicsomos - nem csak köretként állja meg a helyét, tálald rágcsálnivalóként, kínálj mellé valamilyen mártogatóst és mindenki imádni fogja!

Ha már elég a sóból...

...akkor jöhetnek az édes ropogtatnivalók, a kekszek. Készítésük nem bonyolult, finomak és sokáig elállnak, szóval igazán háziasszonybarát darabok.

Omlós kekszek és aprósütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük