Medvehagymás pogácsa

Sós és ropogós tavaszi kedvenc

A medvehagyma már ott zöldell a legtöbb piaci árus polcán, bátran végy egy csokorral, és használd!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a jó időben kirándulni indulsz, lehet, hogy a természetben is találkozol medvehagymával, az illatát képtelenség eltéveszteni, szedj egy jó marékkal, vidd haza, és keverd a pogácsa tésztájába!

Más zöldséggel is feldobhatod, amit a kedvenc zöldségesednél be tudsz szerezni, próbálkozz bátran!

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 szép nagy csokor medvehagyma

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

Váratlan fordulattal élve fogd az élesztőt, és keverd el langyos cukros tejben, majd tedd meleg helyre úgy negyed órára. Mérd ki a lisztet, a vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd ha a langyos tej és az élesztőgombák barátságot kötöttek, öntsd a lisztbe, és keverd el a vajjal egyetemben. Masszírozd, amíg szépen összeáll, majd tégy rá egy konyharuhát, és tedd meleg helyre egy fél órára.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A medvehagymát mosd át alaposan, csöpögtesd le, majd kockázd fel. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki, szórd rá a zöld kockákat, majd gyúrd össze ismét, hagyd körülbelül 20 percig kelni, majd ismét nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass belőle nyers pogácsákat. A sütőt melegítsd elő, a tészta tetejét kend meg felvert tojással, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.

Ínycsiklandó hazai finomságok

Az itthoni ízeket nem lehet felülmúlni, ha netán bizonytalan lennél ez ügyben, nézz be képgalériánkba, ahol minden kétséged eloszlatjuk!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a házi röszti

toki pompos kicsi
  • hagyomány
  • húsételek

Töki pompos házilag

Ezt is szeretjük