Hipergyors őszi pizzák
Hagyd a sarki futár telefonszámát, és inkább készítsd el saját magad a vacsora fénypontját, a pizzát!
A pizzavariációknak se szeri, se száma, hiszen tulajdonképpen olyan feltétekkel pakolhatod meg a tésztát, amelyeket a legjobban szeretsz. Egy-egy ropogós szelethez nem lesz másra szükséged, csak némi szószra, pár szelet húsra vagy zöldségre, és jó sok sajtra, ami ropogósra sül a tetején.
Na meg persze a ropogós, mégis omlós pizzatészta receptjére, ami az alapját adja az egész olasz konyhának. Felejtsd el mindörökre a pizzafutárt, helyette készítsd el mesés receptjeinket.
Pizzatészta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha már buborékos, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal.
Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastag körre, majd szórd rá a feltéteket.
Kolbászos feltét
Hozzávalók:
- 20 dkg kukorica
- 20 dkg kolbász
- 15 dkg krémsajt
- 15 dkg sajt
- 2 fej lilahagyma
- 2 főtt tojás
- 1 dl tejföl
A krémsajtot a tejföllel keverd össze, és kend a pizzatésztára. Vágd karikára a kolbászt, a lilahagymát és a tojásokat, és egyengesd el a pizzán. Szórd rá a kukoricát, majd az egésznek a tetejét hintsd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.
Extra csípős feltét
Hozzávalók:
- 10 dkg csípős szalámi
- 10 dkg fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 szelet bacon
- 3 dkg chilipaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 erős paprika
- 1 paradicsom
- 1 kiskanál lereszelt gyömbér
Daráld le a chilipaprikát, és keverd össze az olívaolajjal, a gyömbérrel és az áttört fokhagymával. Kend rá a masszát a tésztára, majd fedd be a felkarikázott paradicsommal és a szalámival.
Szórd rá a felaprított erős paprikát, fektesd a tetejére a baconszeleteket, és az egészet szórd meg reszelt sajttal. A kész pizzát előmelegített sütőben süsd meg.
Padlizsános feltét
Hozzávalók:
- 35 dkg padlizsán
- 5 dkg mag nélküli fekete olajbogyó
- 5 dkg friss parmezán
- 5 dkg mozzarella
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 konzerv paradicsomszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A padlizsánt szeleteld fel, majd sózd, borsozd őket, és az olívaolajon süsd meg. A paradicsomszószt kend a pizzára, és helyezd rá a padlizsánszeleteket. Reszeld rá a fokhagymát, majd a feldarabolt olívabogyót is szórd rá.
A parmezánt és a mozzarellát reszeld le, keverd össze és hintsd meg vele a pizza tetejét. Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd meg a pizzát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mexikói feltét
Hozzávalók:
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg sajt
- 8 szelet bacon
- 1 konzerv bab
- 1 konzerv kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl paradicsomszósz
- chilipaprika
A paradicsomszószt egy csipetnyi chilipaprikával keverd össze. Kend rá a tésztára, majd fedd be a kolbásszal, a hagymakarikákkal és a baconnel. Szórd rá a tetejére a babot és a kukoricát, az egészet hintsd meg sajttal, majd süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- tészta
Gyors lasagna receptek
- tészta
- gyors receptek
20 perces tészták hétfő estére
- sajt
- pizza