A 4 legfinomabb tésztás recept Giannitól
Azt mondják, cipőt a cipőboltból, tehát olasz receptet olasz forrásból válasszunk. Íme, 4 különleges tészta, amiről talán nem is hallottál.
Az olasz konyha talán a legnépszerűbb a külhoniak közül Magyarországon. A legtöbben azonban kicsit magyarosítják a recepteket. Ha autentikus olasz ételeket szeretnél főzni, akkor a legegyszerűbb, ha egy tősgyökeres olaszhoz fordulsz.
A hazánkban élő műsorvezető, Gianni Annoni szeretné megismertetni hazája különleges ízeit a magyar közönséggel. Most kedvenc tésztáiból szemezgettünk.
Sonkás tészta - Tagliolini di Campobasso
Hozzávalók:
- 300 g tagliatelle tészta
- 80 g csíkokra vágott prosciutto crudo
- 1 hagyma
- erős paprika
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
A tésztát tedd fel főni forró vízben, sóval, olajjal. Önts egy lábasba olajat, tedd bele az apróra vágott hagymát és az erős paprikát, majd lassú tűzön fonnyaszd meg.
Add hozzá a sonkát, de csak épphogy forrósítsd meg.
Adj a keverékhez egy evőkanálnyit a tészta főzőlevéből. Szórd bele az apróra vágott petrezselymet, sózd, majd ízesítsd frissen őrölt borssal. A tésztát szűrd le, majd kanalazd rá a szószt.
Sonkás szélesmetélt - Fetticine alla paplina
Hozzávalók:
- 400 g friss szélesmetélt
- 100 g főtt sonka
- 1 hagyma
- 40 g vaj
- 150 g friss zöldborsó
- 2 tojás
- parmezán
- só, bors
Pirítsd meg a vajon a felkockázott hagymát, add hozzá a zöldborsót, a főzés végén tedd bele az apróra vágott sonkát is, majd sózd és borsozd. Üss egy keverőtálba két tojást, és keverd el két evőkanál reszelt sajttal.
Sós vízben főzd ki a tésztát, majd szűrd le, add hozzá a sajtos tojást és a sonkás-zöldborsós keveréket, valamint kevés vajat és parmezánt.
Csavart tészta kenyérbéllel - Fusilli con mollica
Hozzávalók:
- 400 g fusilli
- 100 g száraz kenyérbél
- fokhagyma
- petrezselyem
- olívaolaj
- só
Tedd fel főni a tésztát. Közben melegíts olajat egy kisebb nyeles serpenyőben, dobd bele az átnyomott fokhagymát és az egészen finomra morzsolt kenyérbelet. Keverd el egy fakanállal, majd keverd össze a leszűrt tésztával.
Mogyoróhagymás tészta - Tagliarini alla Parchitana
Hozzávalók:
- 400 g szélesmetélt
- 2 fej mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél pohár vörösbor
- 150 g paradicsomszósz
- 6 szem dió
- 1 csokor petrezselyemsó, bors
A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsd fel, pirítsd meg egy kevés olajon, majd locsold meg a borral. Amikor elpárolgott add hozzá a paradicsomszószt. Főzés közben kevés vízzel hígítsd, majd sózd, borsozd. A diót vágd egy nagy késsel apró darabokra, és a petrezselymet is aprítsd fel. A tésztát főzd kissé keményre, szűrd le, majd keverd össze a szósszal, és szórd a diót, illetve a petrezselymet a tetejére.

Kiadja a Sirály! Kiadó.
Ára 4390 forint.
OLVASD EL EZT IS!

- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje

- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek

- olasz
- paradicsom