A 4 legfinomabb tésztás recept Giannitól

Azt mondják, cipőt a cipőboltból, tehát olasz receptet olasz forrásból válasszunk. Íme, 4 különleges tészta, amiről talán nem is hallottál.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz konyha talán a legnépszerűbb a külhoniak közül Magyarországon. A legtöbben azonban kicsit magyarosítják a recepteket. Ha autentikus olasz ételeket szeretnél főzni, akkor a legegyszerűbb, ha egy tősgyökeres olaszhoz fordulsz.

A hazánkban élő műsorvezető, Gianni Annoni szeretné megismertetni hazája különleges ízeit a magyar közönséggel. Most kedvenc tésztáiból szemezgettünk.

Sonkás tészta - Tagliolini di Campobasso

Hozzávalók:

  • 300 g tagliatelle tészta
  • 80 g csíkokra vágott prosciutto crudo
  • 1 hagyma
  • erős paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors

A tésztát tedd fel főni forró vízben, sóval, olajjal. Önts egy lábasba olajat, tedd bele az apróra vágott hagymát és az erős paprikát, majd lassú tűzön fonnyaszd meg.

Add hozzá a sonkát, de csak épphogy forrósítsd meg.
Adj a keverékhez egy evőkanálnyit a tészta főzőlevéből. Szórd bele az apróra vágott petrezselymet, sózd, majd ízesítsd frissen őrölt borssal. A tésztát szűrd le, majd kanalazd rá a szószt.

A receptben szereplő proscuitto crudo nyers sonka, nem füstölt, az olasz sonkát ugyanis huzatos, speciális pincékben szárítják, de soha nem füstölik.

Sonkás szélesmetélt - Fetticine alla paplina

Hozzávalók:

  • 400 g friss szélesmetélt
  • 100 g főtt sonka
  • 1 hagyma
  • 40 g vaj
  • 150 g friss zöldborsó
  • 2 tojás
  • parmezán
  • só, bors

Pirítsd meg a vajon a felkockázott hagymát, add hozzá a zöldborsót, a főzés végén tedd bele az apróra vágott sonkát is, majd sózd és borsozd. Üss egy keverőtálba két tojást, és keverd el két evőkanál reszelt sajttal.
Sós vízben főzd ki a tésztát, majd szűrd le, add hozzá a sajtos tojást és a sonkás-zöldborsós keveréket, valamint kevés vajat és parmezánt.

Csavart tészta kenyérbéllel - Fusilli con mollica

Hozzávalók:

  • 400 g fusilli
  • 100 g száraz kenyérbél
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Tedd fel főni a tésztát. Közben melegíts olajat egy kisebb nyeles serpenyőben, dobd bele az átnyomott fokhagymát és az egészen finomra morzsolt kenyérbelet. Keverd el egy fakanállal, majd keverd össze a leszűrt tésztával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mogyoróhagymás tészta - Tagliarini alla Parchitana

Hozzávalók:

  • 400 g szélesmetélt
  • 2 fej mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél pohár vörösbor
  • 150 g paradicsomszósz
  • 6 szem dió
  • 1 csokor petrezselyemsó, bors

A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsd fel, pirítsd meg egy kevés olajon, majd locsold meg a borral. Amikor elpárolgott add hozzá a paradicsomszószt. Főzés közben kevés vízzel hígítsd, majd sózd, borsozd. A diót vágd egy nagy késsel apró darabokra, és a petrezselymet is aprítsd fel. A tésztát főzd kissé keményre, szűrd le, majd keverd össze a szósszal, és szórd a diót, illetve a petrezselymet a tetejére.

Cikkünk a Giannival a konyhában című könyv alapján készült.

Gianni Annoni könyve szakácskönyv és kulturális kalauz egyben. Ebből a gyönyörű képekkel illusztrált könyvből kiderül, mennyire máshogy élnek és étkeznek Olaszországban. De ami a legfontosabb, Gianni könyvét lapozgatva minden magyar háziasszony megtudhatja, hogyan lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból is könnyedén elkészíteni az igazi olasz ételeket, hogyan varázsolhatsz egy csapásra igazi olasz hangulatot otthonodba.

Kiadja a Sirály! Kiadó.
Ára 4390 forint.
Ezt is szeretjük