A 4 legfinomabb tésztás recept Giannitól

Azt mondják, cipőt a cipőboltból, tehát olasz receptet olasz forrásból válasszunk. Íme, 4 különleges tészta, amiről talán nem is hallottál.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz konyha talán a legnépszerűbb a külhoniak közül Magyarországon. A legtöbben azonban kicsit magyarosítják a recepteket. Ha autentikus olasz ételeket szeretnél főzni, akkor a legegyszerűbb, ha egy tősgyökeres olaszhoz fordulsz.

A hazánkban élő műsorvezető, Gianni Annoni szeretné megismertetni hazája különleges ízeit a magyar közönséggel. Most kedvenc tésztáiból szemezgettünk.

Sonkás tészta - Tagliolini di Campobasso

Hozzávalók:

  • 300 g tagliatelle tészta
  • 80 g csíkokra vágott prosciutto crudo
  • 1 hagyma
  • erős paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors

A tésztát tedd fel főni forró vízben, sóval, olajjal. Önts egy lábasba olajat, tedd bele az apróra vágott hagymát és az erős paprikát, majd lassú tűzön fonnyaszd meg.

Add hozzá a sonkát, de csak épphogy forrósítsd meg.
Adj a keverékhez egy evőkanálnyit a tészta főzőlevéből. Szórd bele az apróra vágott petrezselymet, sózd, majd ízesítsd frissen őrölt borssal. A tésztát szűrd le, majd kanalazd rá a szószt.

A receptben szereplő proscuitto crudo nyers sonka, nem füstölt, az olasz sonkát ugyanis huzatos, speciális pincékben szárítják, de soha nem füstölik.

Sonkás szélesmetélt - Fetticine alla paplina

Hozzávalók:

  • 400 g friss szélesmetélt
  • 100 g főtt sonka
  • 1 hagyma
  • 40 g vaj
  • 150 g friss zöldborsó
  • 2 tojás
  • parmezán
  • só, bors

Pirítsd meg a vajon a felkockázott hagymát, add hozzá a zöldborsót, a főzés végén tedd bele az apróra vágott sonkát is, majd sózd és borsozd. Üss egy keverőtálba két tojást, és keverd el két evőkanál reszelt sajttal.
Sós vízben főzd ki a tésztát, majd szűrd le, add hozzá a sajtos tojást és a sonkás-zöldborsós keveréket, valamint kevés vajat és parmezánt.

Csavart tészta kenyérbéllel - Fusilli con mollica

Hozzávalók:

  • 400 g fusilli
  • 100 g száraz kenyérbél
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Tedd fel főni a tésztát. Közben melegíts olajat egy kisebb nyeles serpenyőben, dobd bele az átnyomott fokhagymát és az egészen finomra morzsolt kenyérbelet. Keverd el egy fakanállal, majd keverd össze a leszűrt tésztával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Mogyoróhagymás tészta - Tagliarini alla Parchitana

Hozzávalók:

  • 400 g szélesmetélt
  • 2 fej mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél pohár vörösbor
  • 150 g paradicsomszósz
  • 6 szem dió
  • 1 csokor petrezselyemsó, bors

A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsd fel, pirítsd meg egy kevés olajon, majd locsold meg a borral. Amikor elpárolgott add hozzá a paradicsomszószt. Főzés közben kevés vízzel hígítsd, majd sózd, borsozd. A diót vágd egy nagy késsel apró darabokra, és a petrezselymet is aprítsd fel. A tésztát főzd kissé keményre, szűrd le, majd keverd össze a szósszal, és szórd a diót, illetve a petrezselymet a tetejére.

Cikkünk a Giannival a konyhában című könyv alapján készült.

Gianni Annoni könyve szakácskönyv és kulturális kalauz egyben. Ebből a gyönyörű képekkel illusztrált könyvből kiderül, mennyire máshogy élnek és étkeznek Olaszországban. De ami a legfontosabb, Gianni könyvét lapozgatva minden magyar háziasszony megtudhatja, hogyan lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból is könnyedén elkészíteni az igazi olasz ételeket, hogyan varázsolhatsz egy csapásra igazi olasz hangulatot otthonodba.

Kiadja a Sirály! Kiadó.
Ára 4390 forint.
Ezt is szeretjük