Omlós egyben sült csirke
Egy szép egyben sült csirke bármikor remek, legyen szó ebédről vagy pedig hétvégi lakomáról.
Ez a változat valóban elkészül egy óra alatt, azonban egy kicsit előre kell dolgoznod, mert akkor lesz igazi, ha egy éjszakát áll a hűtőben bepácolva.
Amíg sül a hús, addig bőven elkészítheted a köretet, így tényleg egy óra alatt elkészülsz egy komplett lakomával.
Egyben sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész sütnivaló csirke
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 deci száraz fehérbor
- 2 evőkanálnyi vaj
- 2 deci víz
- 1 evőkanálnyi szárított kakukkfű
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
60 perc + egy éj.
Elkészítés menete:
A csirkét jó alaposan mosd át kívül-belül, majd dörgöld át szintén jó alaposan só, pirospaprika, egy-két gerezdnyi reszelt fokhagyma és olívaolaj keverékével, szintén kívül-belül, majd helyezd egy tálba, fedd le alufóliával, és rakd be a hűtőbe egy éjszakára. Ha letelt az éjjel, vedd ki a hűtőből, tedd egy olyan edénybe, ami használható sütőben és főzőlapon is - a legjobb a levehető nyelű serpenyő -, a sütőt melegítsd elő 235 fokra - nem, nem tévedés, tényleg ennyire -, fedd le alufóliával a serpenyőbe tett csirkét, és tedd be negyed órára.
Ha letelt a negyed óra, akkor távolítsd el a fóliát, és süsd a húst további 40 percig, ezen a hőmérsékleten. Miután ez is letelt, egy tűvel vagy villával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a bőre jó ropogós, a hús pedig omlós és puha, akkor már jó. Szedd ki a serpenyőből egy tányérra, a serpenyőt pedig tedd a tűzhelyre, és közepes lángon kezdd el benne melegíteni a vajat. Amikor megolvadt, akkor add hozzá a kakukkfüvet, reszeld bele a fokhagymát, karikázd bele a vöröshagymát, és így pirítsd őket egy percig, majd öntsd fel a fehérborral. Így főzd két-három percig, majd öntsd fel a vízzel az egészet, és főzd további öt percig, időnként megkeverve. Ha ez is letelt, kész vagy mindennel, a szafttal locsold meg jól a csirkét, egyben és fogyasztás közben is.
A tökéletes grillcsirke nyomában
A legegyszerűbb ételeket is el lehet rontani, ha grillcsirkét készítenél inkább, tarts be néhány könnyű szabályt, hogy biztosra mehess!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- paradicsom
Paradicsomos-fokhagymás csirkecombok
- tojás
- csirke
Rántott csirkecomb a hétvégére
- kacsa
- húsételek