Omlós egyben sült csirke
Egy óra alatt kész nagy lakoma
Egy szép egyben sült csirke bármikor remek, legyen szó ebédről vagy pedig hétvégi lakomáról.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a változat valóban elkészül egy óra alatt, azonban egy kicsit előre kell dolgoznod, mert akkor lesz igazi, ha egy éjszakát áll a hűtőben bepácolva.

Amíg sül a hús, addig bőven elkészítheted a köretet, így tényleg egy óra alatt elkészülsz egy komplett lakomával.

Egyben sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész sütnivaló csirke
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 deci száraz fehérbor
  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 2 deci víz
  • 1 evőkanálnyi szárított kakukkfű
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

60 perc + egy éj.

Elkészítés menete:

A csirkét jó alaposan mosd át kívül-belül, majd dörgöld át szintén jó alaposan só, pirospaprika, egy-két gerezdnyi reszelt fokhagyma és olívaolaj keverékével, szintén kívül-belül, majd helyezd egy tálba, fedd le alufóliával, és rakd be a hűtőbe egy éjszakára. Ha letelt az éjjel, vedd ki a hűtőből, tedd egy olyan edénybe, ami használható sütőben és főzőlapon is - a legjobb a levehető nyelű serpenyő -, a sütőt melegítsd elő 235 fokra - nem, nem tévedés, tényleg ennyire -, fedd le alufóliával a serpenyőbe tett csirkét, és tedd be negyed órára.

Ha letelt a negyed óra, akkor távolítsd el a fóliát, és süsd a húst további 40 percig, ezen a hőmérsékleten. Miután ez is letelt, egy tűvel vagy villával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a bőre jó ropogós, a hús pedig omlós és puha, akkor már jó. Szedd ki a serpenyőből egy tányérra, a serpenyőt pedig tedd a tűzhelyre, és közepes lángon kezdd el benne melegíteni a vajat. Amikor megolvadt, akkor add hozzá a kakukkfüvet, reszeld bele a fokhagymát, karikázd bele a vöröshagymát, és így pirítsd őket egy percig, majd öntsd fel a fehérborral. Így főzd két-három percig, majd öntsd fel a vízzel az egészet, és főzd további öt percig, időnként megkeverve. Ha ez is letelt, kész vagy mindennel, a szafttal locsold meg jól a csirkét, egyben és fogyasztás közben is.

A tökéletes grillcsirke nyomában

A legegyszerűbb ételeket is el lehet rontani, ha grillcsirkét készítenél inkább, tarts be néhány könnyű szabályt, hogy biztosra mehess!

Blog.hu ajánló