A kijevi csirkemell receptje
A töltött húsok elkészítése kicsit időigényesebb, mint egy rántott húsé, de a szombati ebédet mindenképp feldobják.
A kijevi csirkemell minden bizonnyal a Nagy Katalin udvarában tevékenykedő francia szakácsok fejéből pattant ki.
Ma már szinte minden országban készítik, ki így, ki úgy. Egy a lényeg, ínycsiklandó ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Ha inkább mással töltenéd meg a húst, ahhoz is adunk egy-két ötletet.
Kijevi csirkemell
Hozzávalók:
- 20 dkg trappista sajt
- 4 csirkemellfilé
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- bors
- só
A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.
A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel. Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára. Krumplipürével tálald.
Baconos-gombás töltött hús
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 6 szelet karaj
- 6 szelet bacon
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl húsleves
- 1 fej lilahagyma
- fokhagymakrém
- olaj
- só
- bors
- kakukkfű
Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat. 2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst, és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.
Barackkal, sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 15 dkg trappista sajt
- 4 csirkemellfilé
- 4 felezett őszibarack, konzervből
- 1 dl fehérbor
- liszt
- zsemlemorzsa
- tojás
- só
A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki, majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Krumplipürével tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Sárgarépával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb
- 20 dkg sárgarépa
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- citromlé
A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított, lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket. Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka