Rosttal teli, laktató szénhidrátforrások, melyek a diétába is beleférnek: lassan szívódnak fel
Ezek a lassan felszívódó szénhidrátok segítenek, hogy több energiád legyen.

Sokféle szénhidrátot viszonylag hamar emészt meg a szervezet, és minél gyorsabban szívódik fel, annál gyorsabban és magasabbra emelkedik a vércukorszint evés után, így hamar újra éhes leszel. Ezért szokták a diétázók kerülni a magas szénhidráttartalmú ételeket.
De szénhidrát és szénhidrát között is van különbség. A zöldségekből és gyümölcsökből a rostok miatt másképp szívódik fel a cukor, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak, míg a pékáruk és tésztafélék javarészt üres kalóriákból állnak.
Lassan felszívódó szénhidrátok
A lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztása után hosszabban tart a teltségérzet. Ráadásul az elnyújtott felszívódás miatt tovább és egyenletesebb mennyiségben jut energiához a test a nap során.
A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását. A vízben oldódó rostoknak megvan az a jó tulajdonságuk, hogy ballasztot képeznek az emésztőrendszerben, és késleltetik az étkezés során elfogyasztott szénhidrátok vérbe jutását. Ilyen vízoldékony rostokban gazdag gabonaféléket mutatunk most neked.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- szénhidrát
- női egészség
Mennyi szénhidrát kell naponta egy nőnek? Mutatjuk, hogyan változik az igény

- táplálkozás
- fogyasztó praktikák