A 3 legolcsóbb szálláshely Horvátországban
Szeretnél egy mesés szigeten vagy egy világítótoronyban nyaralni, ráadásul potom áron? Most megteheted.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár egy horvátországi nyaralás során vétek az időt a tengerparton, a bazársorokon és a nyüzsgő teraszoktól hangos sétányokon kívül tölteni, ha nem vagy elégedett az éjszakai szállással, az a nap többi részétől is könnyen elveheti a kedved. Ha biztosra akarsz menni, ugyanakkor pénztárcabarát megoldást keresel, válaszd a következő helyek valamelyikét!

Távol mindentől: Pločicai világítótorony

A félreeső, 19. századi, szálláshellyé alakított világítótornyok kiváló környezetet kínálnak a világ zajától távoli nyaraláshoz.

A Korčula-sziget melletti Pločica esetén a világítótoronyba barátaidat is magaddal viheted, 14 fős kapacitásával ugyanis ez az egyik legnagyobb szálláshelyként is funkcionáló világítótorony Horvátországban.

A hely igazán különleges, nem utolsósorban pedig csendes és nyugodt, még világítótorony-őr sem zavar meg a nyaralás alatt. A környék is gyönyörű: öreg fügefák tarkítják, a tenger pedig a búvárkodáshoz és a horgászathoz is kiváló. A sziget északi oldalán homokos lagúna húzódik meg, melynek sekély vize nagyszerű fürdőhely a gyerekek számára is, a déli oldalon a sziklás tengerfenék pedig a búvárkodás kedvelőinek való.

Maga a világítótorony két háromcsillagos apartmanból áll, az egyikben három, a másikban négy kétszemélyes szoba található. Ha teheted, válaszd az első emelet északkeleti sarkában található szobát, ahonnan sötétben még a hvari és a pelsesaci világítótornyok fényeit is látni. A világítótoronyhoz úgy juthatsz el, hogy elmész a Korcula északi felén, Vela Luka mellett található Progradičába. Innen villámgyorsan, negyed óra alatt átjuthatsz hajóval Pločicára.

A világítótoronyban egy éjszakát 10,79 euróért tölthetsz el. További információkért kattints ide! »

Csak természetesen: Palmižana

Ha a helyiek Hvar városában azt mondják, hogy elmennek a strandra, akkor nem a kikötő melletti egyszerű partszakaszra gondolnak. Felszállnak valamelyik menetrend szerint közlekedő hajóra, és átugranak a Pakleni-szigetekre, hogy az illatos fenyők között, zavartalanul pihenjenek a lakatlan, természeti tájon - ha kedvük tartja, meztelenül. A szolgáltatások meglehetősen ritkák, egyetlen kivétellel: ez Palmižana.

Palmižana, mely a főszigettől, Veli Otoktól északkeletre, egy természetes kikötőben helyezkedik el, Eugen Meneghello botanikusnak köszönheti virágzását, aki ritka, egzotikus növényekből álló, különleges kertet hozott itt létre. Fia, Giorgo-Toto és annak felesége, Dagmar később nyaralóépületeket létesített köré. Ebből nőtte ki magát a mai Pansion Meneghelló, mely kulturális és gasztronómiai élményekkel fűszerezett pihenést kínál idillikus környezetben. Egy tucatnyi kőbungaló várja a nyaralókat, melyeket heti beosztásban adnak bérbe szombattól szombatig, április és október között.

A természetközeli kikapcsolódás mellett művészeti programokon, klasszikus zenei koncerteken és búvároktatáson vehetsz részt, valamint vitorlázhatsz, és ejtőzhetsz a homokos tengerparton. Hvar város éjszakai életétől pedig csak rövid taxihajózás választ el.

Az árak személyenként és éjszakánként 250 kuna körül alakulnak. Fontos, hogy előre foglalj szállást! További információkért kattints ide! »

Fiataloknak: Rijekai Ifjúsági Szálló

A három oldalról meredek hegyekkel határolt Kvarner-öböl foglalja magában Horvátország legnagyobb szigeteit, emellett a terület egyike a természeti szépségekben leggazdagabb adriai vidékeknek. A térség két legnagyobb városának egyike, Rijeka - mely eredetileg Olaszországhoz, illetve Magyarországhoz tartozott - Zágráb és Split után a harmadik legnagyobb város.

Bár Rijekában számos hotel található, az egyik legolcsóbb, mégis színvonalas és modern szálláshely közöttük a polgármester által 2006-ban megnyitott Rijeka Ifjúsági Szálló, melyet a korábbi Villa Kozuličból alakítottak át. A hatvanágyas ifjúsági szálló az első ilyen a városban.

A szállóban egy éjszakát már 16,9 euróért is eltölthetsz, ami a reggelit is magában foglalja. További információkért kattints ide! »

Amellett, hogy közvetlenül a tengerpart mellett található, népszerűségét annak is köszönheti, hogy színes és élénk társasági élet jellemzi. Ha vonattal vagy busszal érkezel, az állomásokról induló 2-es járat útvonalán haladva érheted el a szállót.

A többágyas szobák mellett a tetőtérben jó néhány kétágyas szobát is kialakítottak. Az internettel, televízióval és jól felszerelt konyhával is rendelkező szálló árában is kedvező, emellett nem csak nyáron, hanem egész évben várja a vendégeket.

Cikkünk a Time Out Horvátország című útikönyv alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük