A 3 legolcsóbb szálláshely Horvátországban

Szeretnél egy mesés szigeten vagy egy világítótoronyban nyaralni, ráadásul potom áron? Most megteheted.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár egy horvátországi nyaralás során vétek az időt a tengerparton, a bazársorokon és a nyüzsgő teraszoktól hangos sétányokon kívül tölteni, ha nem vagy elégedett az éjszakai szállással, az a nap többi részétől is könnyen elveheti a kedved. Ha biztosra akarsz menni, ugyanakkor pénztárcabarát megoldást keresel, válaszd a következő helyek valamelyikét!

Távol mindentől: Pločicai világítótorony

A félreeső, 19. századi, szálláshellyé alakított világítótornyok kiváló környezetet kínálnak a világ zajától távoli nyaraláshoz.

A Korčula-sziget melletti Pločica esetén a világítótoronyba barátaidat is magaddal viheted, 14 fős kapacitásával ugyanis ez az egyik legnagyobb szálláshelyként is funkcionáló világítótorony Horvátországban.

A hely igazán különleges, nem utolsósorban pedig csendes és nyugodt, még világítótorony-őr sem zavar meg a nyaralás alatt. A környék is gyönyörű: öreg fügefák tarkítják, a tenger pedig a búvárkodáshoz és a horgászathoz is kiváló. A sziget északi oldalán homokos lagúna húzódik meg, melynek sekély vize nagyszerű fürdőhely a gyerekek számára is, a déli oldalon a sziklás tengerfenék pedig a búvárkodás kedvelőinek való.

Maga a világítótorony két háromcsillagos apartmanból áll, az egyikben három, a másikban négy kétszemélyes szoba található. Ha teheted, válaszd az első emelet északkeleti sarkában található szobát, ahonnan sötétben még a hvari és a pelsesaci világítótornyok fényeit is látni. A világítótoronyhoz úgy juthatsz el, hogy elmész a Korcula északi felén, Vela Luka mellett található Progradičába. Innen villámgyorsan, negyed óra alatt átjuthatsz hajóval Pločicára.

A világítótoronyban egy éjszakát 10,79 euróért tölthetsz el. További információkért kattints ide! »

Csak természetesen: Palmižana

Ha a helyiek Hvar városában azt mondják, hogy elmennek a strandra, akkor nem a kikötő melletti egyszerű partszakaszra gondolnak. Felszállnak valamelyik menetrend szerint közlekedő hajóra, és átugranak a Pakleni-szigetekre, hogy az illatos fenyők között, zavartalanul pihenjenek a lakatlan, természeti tájon - ha kedvük tartja, meztelenül. A szolgáltatások meglehetősen ritkák, egyetlen kivétellel: ez Palmižana.

Palmižana, mely a főszigettől, Veli Otoktól északkeletre, egy természetes kikötőben helyezkedik el, Eugen Meneghello botanikusnak köszönheti virágzását, aki ritka, egzotikus növényekből álló, különleges kertet hozott itt létre. Fia, Giorgo-Toto és annak felesége, Dagmar később nyaralóépületeket létesített köré. Ebből nőtte ki magát a mai Pansion Meneghelló, mely kulturális és gasztronómiai élményekkel fűszerezett pihenést kínál idillikus környezetben. Egy tucatnyi kőbungaló várja a nyaralókat, melyeket heti beosztásban adnak bérbe szombattól szombatig, április és október között.

A természetközeli kikapcsolódás mellett művészeti programokon, klasszikus zenei koncerteken és búvároktatáson vehetsz részt, valamint vitorlázhatsz, és ejtőzhetsz a homokos tengerparton. Hvar város éjszakai életétől pedig csak rövid taxihajózás választ el.

Az árak személyenként és éjszakánként 250 kuna körül alakulnak. Fontos, hogy előre foglalj szállást! További információkért kattints ide! »

Fiataloknak: Rijekai Ifjúsági Szálló

A három oldalról meredek hegyekkel határolt Kvarner-öböl foglalja magában Horvátország legnagyobb szigeteit, emellett a terület egyike a természeti szépségekben leggazdagabb adriai vidékeknek. A térség két legnagyobb városának egyike, Rijeka - mely eredetileg Olaszországhoz, illetve Magyarországhoz tartozott - Zágráb és Split után a harmadik legnagyobb város.

Bár Rijekában számos hotel található, az egyik legolcsóbb, mégis színvonalas és modern szálláshely közöttük a polgármester által 2006-ban megnyitott Rijeka Ifjúsági Szálló, melyet a korábbi Villa Kozuličból alakítottak át. A hatvanágyas ifjúsági szálló az első ilyen a városban.

A szállóban egy éjszakát már 16,9 euróért is eltölthetsz, ami a reggelit is magában foglalja. További információkért kattints ide! »

Amellett, hogy közvetlenül a tengerpart mellett található, népszerűségét annak is köszönheti, hogy színes és élénk társasági élet jellemzi. Ha vonattal vagy busszal érkezel, az állomásokról induló 2-es járat útvonalán haladva érheted el a szállót.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A többágyas szobák mellett a tetőtérben jó néhány kétágyas szobát is kialakítottak. Az internettel, televízióval és jól felszerelt konyhával is rendelkező szálló árában is kedvező, emellett nem csak nyáron, hanem egész évben várja a vendégeket.

Cikkünk a Time Out Horvátország című útikönyv alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük