5 dolog, amit próbálj ki, ha stresszes az életed - Nyugodtabb leszel tőlük
Egyszerű, a gyakorlatban is könnyen alkalmazható trükköket mutatunk, melyek ráadásul pénzbe sem kerülnek.

no az irodaban 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Stressz nélkül a lét nem lenne ugyanaz, hiszen ez színesíti, és teszi izgalmasabbá a mindennapokat.  Létezik a jó verziója, más szóval az eustressz, ami folyamatosan mobilizál minket. És létezik a rossz fajtája, a distressz, ami viszont megkeseríti a mindennapjainkat. 

Utóbbi olyan mértékben felemészti az ember energiáját, hogy hosszútávon kimerüléshez vezet, így jelentős megterhelést jelenthet az egész szervezetre nézve. A stresszt nem lehet elkerülni, de fontos, hogy hatékonyan tudj vele megbirkózni. Az alábbi öt tippet betartva elkerülhetők a stressz negatív következményei.

Válts nézőpontot!

Rengeteg stresszor - olyan tényező, ami kiváltja a stresszt - igazából csak átmeneti, viszont hajlamos lehetsz túlbecsülni az időtartamát. Ha valaha stresszes helyzetbe kerülsz, csak kérdezd meg magadtól, hogy hogyan fog ez téged érinteni hónapok vagy évek múltán.

Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

Bontsd elemeire!

Tegyük fel, hogy rád van bízva egy hatalmas projekt, aminek azt sem tudod, hogyan kezdj neki. Szorít a határidő, és te mást sem látsz, csak a feladatok végeláthatatlan sorát, amit, úgy érzed, lehetetlen teljesíteni. Ilyenkor segíthet, ha az egész folyamatot apró lépésekre és részfeladatokra bontod, és mindig csak a következő lépésre fókuszálsz. Érdemesebb először a könnyebb feladatokkal kezdeni, és azután haladni a kihívások felé.

Tanuld meg értékelni a munkát!

Ha folyton azon rágódsz, hogy mi az, ami még nincs kész, mi nem működik jól, az csak egyre mélyebbre ránt a stressz-spirálba. Érdemes abból energiát meríteni, ami jól megy, és sikeres. A hálának és az elismerésnek meghatározó szerepe van minden emberi interakcióban, de azt sem szabad elfelejteni, hogy néha saját magunknak kell hálásnak lennünk, vagy elismerőnek a saját munkánkkal kapcsolatban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Feszültségoldás természetesen

A Zen illóolaj-keverék relaxáló, harmonizáló illatkombinációjával segíti a napi stressz legyőzését, finom illatának köszönhetően pedig nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret. Ha téged is legyűrnek a feszültséggel teli mindennapok, válaszd ezt a megoldást.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Tarts szünetet!

Egyszerűnek tűnik, mégis, sokszor elfeledkezünk a szünetek jelentőségéről. Ezt megejtheted akár napközben egy könnyed sétával, vagy akár hétvégente kirándulással, testmozgással. Bármivel, csak olyat csinálj, ami nem a munkádra emlékeztet, és feltölt, hogy aztán újult erővel vághass neki a következő hétnek.

Lélegezz!

A jógában is kiemelt szerepe van a megfelelő légzésnek, mivel így lehet legjobban lecsendesíteni az elmét. Ha gyakorlod a lassú és kiegyensúlyozott légzést, könnyen semlegesítheted a stressz okozta üss vagy fuss reakció fiziológiai hatásait. Elsőre nehéz lehet lenyugtatni a légzést, de folyamatos gyakorlással könnyen kezelhetővé válik a nyomás.

A nyolc legfontosabb különbség főnök és vezető között

A Yukbisnis.com nagyon találó rajzpárokkal mutatta be, mi is a valódi különbség a főnök és a - szebb szóval - vezető között, és, ha belegondolunk, valóban összehasonlíthatatlan a munka egy olyan emberrel, aki csak parancsolgat, illetve egy olyannal, aki motivál és erősít. A te felettesed melyik kategóriába tartozik?

Ezt is szeretjük