Sűrű zöldséges fokhagymakrémleves: a tejszíntől olyan selymes
Ez a selymes, tejszínes fokhagymakrémleves a levébe főzött sok-sok zöldségtől lesz tele vitaminnal.

zoldseges fokhagymaleves
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hűvös őszi, téli napokon mindig jólesik egy nagy tál sűrű krémleves, ami laktat, és jól át is melegít. Ennek a selymes levesnek az alapja a sok zöldségből főzött lé, így a vitaminbevitel miatt sem kell aggódnod. Az alaplevet lassan, gyöngyöztetve főzd, hogy a zöldségeknek legyen idejük átadni az ízüket a folyadéknak.

Zöldséges fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 l víz
  • 2 db zellerszár
  • 1 db fehérrépa
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db póréhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat, a paprikát és a vöröshagymát pucold meg, és a zellerszárral együtt vágd őket közepes darabokra. Tedd őket egy fazékba, öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés szerecsendiót, és lassú tűzön főzd össze. Közben a lila hagymát és a póréhagymát is kockázd fel, és serpenyőben, kevés olívaolajon negyedóra alatt párold meg őket. A fokhagymát szedd gerezdekre, mindegyiket pucold meg, cikkezd fel, és add a lila hagymás keverékhez. Ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal és őrölt köménnyel, kevergesd addig, amíg az összes hagyma megpuhul, majd kanalazd át egy lábosba. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, mosd meg, és add a hagymához. Öntsd fel a zöldségleves levével, és ebben főzd puhára a krumplit. Ízlés szerint tegyél bele a kifőtt zöldségekből is. A főzés utolsó percében add hozzá a petrezselyemleveleket is. Amikor az egész összefőtt, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze az egészet. 

Pirítóssal is tálalhatod, de még finomabb, ha házi készítésű krutont kínálsz mellé.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük