Sűrű zöldséges fokhagymakrémleves: a tejszíntől olyan selymes
Ez a selymes, tejszínes fokhagymakrémleves a levébe főzött sok-sok zöldségtől lesz tele vitaminnal.

- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »
- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
Hűvös őszi, téli napokon mindig jólesik egy nagy tál sűrű krémleves, ami laktat, és jól át is melegít. Ennek a selymes levesnek az alapja a sok zöldségből főzött lé, így a vitaminbevitel miatt sem kell aggódnod. Az alaplevet lassan, gyöngyöztetve főzd, hogy a zöldségeknek legyen idejük átadni az ízüket a folyadéknak.
Zöldséges fokhagymakrémleves
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 2 db lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 l víz
- 2 db zellerszár
- 1 db fehérrépa
- 1 dl tejszín
- 1 fej fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db póréhagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A répákat, a paprikát és a vöröshagymát pucold meg, és a zellerszárral együtt vágd őket közepes darabokra. Tedd őket egy fazékba, öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés szerecsendiót, és lassú tűzön főzd össze. Közben a lila hagymát és a póréhagymát is kockázd fel, és serpenyőben, kevés olívaolajon negyedóra alatt párold meg őket. A fokhagymát szedd gerezdekre, mindegyiket pucold meg, cikkezd fel, és add a lila hagymás keverékhez. Ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal és őrölt köménnyel, kevergesd addig, amíg az összes hagyma megpuhul, majd kanalazd át egy lábosba. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, mosd meg, és add a hagymához. Öntsd fel a zöldségleves levével, és ebben főzd puhára a krumplit. Ízlés szerint tegyél bele a kifőtt zöldségekből is. A főzés utolsó percében add hozzá a petrezselyemleveleket is. Amikor az egész összefőtt, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze az egészet.
Pirítóssal is tálalhatod, de még finomabb, ha házi készítésű krutont kínálsz mellé.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept