Vízhajtó, karcsúsít, és még finom is

A legjobb spárgás receptek

Próbáld ki receptjeinket, melyek laktatóak, ugyanakkor segítenek formába hozni magad a nyárra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz hírnökének is lehetne nevezni ezt a változatosabbnál változatosabb módokon elkészíthető zöldséget. A spárga ráadásul ásványi anyagokban és vitaminokban is rendkívül gazdag, így még egy pluszpont jár neki.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenned, elrontani csak akkor tudod, ha a fás végeit nem távolítod el.

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 4 krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • víz
  • cukor
  • bors

A spárgát és a krumplit hámozd meg, majd darabold fel. Tedd bele egy fazékba, majd öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, és sózd meg.

Főzd körülbelül 20 percig, majd mixeld össze. Öntsd fel 5 dl vízzel, majd ízlésed szerint cukorral, borssal és ételízesítővel fűszerezd.

Néhány percig hagyd, hogy az ízek belefőjenek, majd a tejszínnel simára kevert tojássárgájával habard be.

Spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 30 dkg rizs
  • 6 dl húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • száraz fehérbor
  • bors

A spárgákat pucold meg, a fás végeket vágd le. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd pici olívaolajon dinszteld meg. Szórd rá a spárgadarabkákat és a felkockázott paradicsomot. A rizst pici olajon pirítsd meg, majd adagold hozzá a levest. Főzd félkészre, és öntsd hozzá a spárgát. Borsozd meg, és ízlésed szerint önts rá fehérbort. Főzd készre, és már tálalhatod is.

Rakott spárgás pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 pulykamellfilé
  • 25 dkg zöld spárga
  • 10 dkg parmezán
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • fél citrom
  • rozmaring

A pulykamellet szeleteld fel, és szórd meg sóval, borssal. Az olajba keverd bele a rozmaringot, és reszeld bele a citrom héját. Ezzel a páccal kend be a húsokat, majd tedd őket félre. A spárgát pucold meg, a végeit vágd le. Forró, sós vízbe szórj kétcsipetnyi cukrot, és nagyjából 10 percig főzd benne a spárgákat. A vajat olvaszd fel, a liszttel keverd össze. Ízlésed szerint sózd meg, és öntsd fel a tejjel. A mártásba facsard bele a citrom levét, és reszeld bele a parmezánt. Pici olajon a hússzeleteket hirtelen süsd meg, majd tedd őket egy hőálló tálba. A tetejükre tedd rá a spárgákat, és locsold meg a mártással. Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd készre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Spárgás lepény

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöld spárga
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás

A lisztet a vajjal és egy tojássárgájával gyúrd össze. Takard le, és nagyjából fél órára tedd a hűtőbe pihenni. A spárgát pucold meg, a fás szárait vágd le. Sós vízben főzd meg, majd csepegtesd le. A tejfölt egy egész tojással keverd össze, sózd meg, és reszeld bele a gouda sajtot. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a kinyújtott tésztát, és előmelegített sütőben körülbelül 10 percig süsd. Ekkor vedd ki, tedd rá a spárgákat, és locsold meg a sajtos-tejfölös masszával. Tedd vissza a sütőbe, és 25-30 percig süsd.

Ezt is szeretjük