Vízhajtó, karcsúsít, és még finom is
Próbáld ki receptjeinket, melyek laktatóak, ugyanakkor segítenek formába hozni magad a nyárra.
A tavasz hírnökének is lehetne nevezni ezt a változatosabbnál változatosabb módokon elkészíthető zöldséget. A spárga ráadásul ásványi anyagokban és vitaminokban is rendkívül gazdag, így még egy pluszpont jár neki.
Elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenned, elrontani csak akkor tudod, ha a fás végeit nem távolítod el.
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 4 krumpli
- 1 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- víz
- cukor
- bors
A spárgát és a krumplit hámozd meg, majd darabold fel. Tedd bele egy fazékba, majd öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, és sózd meg.
Főzd körülbelül 20 percig, majd mixeld össze. Öntsd fel 5 dl vízzel, majd ízlésed szerint cukorral, borssal és ételízesítővel fűszerezd.
Néhány percig hagyd, hogy az ízek belefőjenek, majd a tejszínnel simára kevert tojássárgájával habard be.
Spárgás rizottó
Hozzávalók:
- 50 dkg spárga
- 30 dkg rizs
- 6 dl húsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- száraz fehérbor
- só
- bors
A spárgákat pucold meg, a fás végeket vágd le. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd pici olívaolajon dinszteld meg. Szórd rá a spárgadarabkákat és a felkockázott paradicsomot. A rizst pici olajon pirítsd meg, majd adagold hozzá a levest. Főzd félkészre, és öntsd hozzá a spárgát. Borsozd meg, és ízlésed szerint önts rá fehérbort. Főzd készre, és már tálalhatod is.
Rakott spárgás pulykamell
Hozzávalók:
- 1 pulykamellfilé
- 25 dkg zöld spárga
- 10 dkg parmezán
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 4 dl tej
- fél citrom
- rozmaring
- só
A pulykamellet szeleteld fel, és szórd meg sóval, borssal. Az olajba keverd bele a rozmaringot, és reszeld bele a citrom héját. Ezzel a páccal kend be a húsokat, majd tedd őket félre. A spárgát pucold meg, a végeit vágd le. Forró, sós vízbe szórj kétcsipetnyi cukrot, és nagyjából 10 percig főzd benne a spárgákat. A vajat olvaszd fel, a liszttel keverd össze. Ízlésed szerint sózd meg, és öntsd fel a tejjel. A mártásba facsard bele a citrom levét, és reszeld bele a parmezánt. Pici olajon a hússzeleteket hirtelen süsd meg, majd tedd őket egy hőálló tálba. A tetejükre tedd rá a spárgákat, és locsold meg a mártással. Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Spárgás lepény
Hozzávalók:
- 75 dkg zöld spárga
- 25 dkg liszt
- 10 dkg gouda sajt
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
A lisztet a vajjal és egy tojássárgájával gyúrd össze. Takard le, és nagyjából fél órára tedd a hűtőbe pihenni. A spárgát pucold meg, a fás szárait vágd le. Sós vízben főzd meg, majd csepegtesd le. A tejfölt egy egész tojással keverd össze, sózd meg, és reszeld bele a gouda sajtot. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a kinyújtott tésztát, és előmelegített sütőben körülbelül 10 percig süsd. Ekkor vedd ki, tedd rá a spárgákat, és locsold meg a sajtos-tejfölös masszával. Tedd vissza a sütőbe, és 25-30 percig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke