Omlós vaníliás hókifli
Régi recept szerint
Ha egy rendezvényre érkezve üres tálat látsz, amin csak morzsa és fehér por van, biztos lehetsz benne, hogy lemaradtál a hókifliről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hókifli töretlen népszerűségét omlós tésztájának köszönheti, aminek gyakorlatilag senki sem tud ellenállni, és bármennyit készíts belőle, biztos lehetsz benne, hogy kevés lesz.

Hogy mivel töltöd, rád van bízva, mák, lekvár vagy diós-cukros keverék, mindegyik jól áll neki, az a legjobb, ha mindháromból készítesz egy-egy adagot.

Vaníliás hókifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 23 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Élesztős recept, tehát: futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben, aztán ha felfutott, kezdődhet az őrület. A porcukorból nyolc dekát dolgozz össze a zsírral és a liszttel, valamint egy nagyon pici csipet sóval, üsd bele a tojást, és keverd hozzá a felfuttatott élesztőt is. Ha szépen összeállt, tedd félre körülbelül egy órára, hogy megkeljen.

Amikor úgy látod, hogy már megfelelő állagú, és kedved is van nekilátni, nyújtsd vékonyra a tésztát, majd ess neki egy kör alakú szaggatóformával. A kis tésztaköröket töltsd meg a kiválasztott töltelékkel, majd hajtsd be kifli alakúra. Ha mindenki megvan, 200 fokon süsd ki, majd még meleg állapotukban szórd meg őket a vaníliás cukros porcukorral.

Édességgel a hideg ellen

A fagyos utcáról hazatérve nincs jobb, mint egy pohár forró ital, és hozzá valami finom kényeztető édesség. Válogass képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

profiterol lead
  • tojás
  • édességek

Isteni profiterol

Ezt is szeretjük