Csirkével töltött cukkini, amiben nincs 300 kalória, mégis jóllaksz vele
A cukkini rengeteg módon elkészíthető, töltve, sütve különösen finom.
A töltött cukkini tele van mindenféle finomsággal, mégsem tartalmaz 300 kalóriánál többet egy adag. Mivel hosszúkás a formája, étvágygerjesztő csónakokat készíthetsz belőle.
Rendkívül sokféleképpen töltheted, a zöldségeken ízlésed szerint variálhatsz, a húst pedig akár le is darálhatod. A könnyű, mutatós fogás ebédre vagy vacsorára is ideális.
Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 20 dkg edami sajt
- 20 dkg kukorica
- 4 paradicsom
- 2 paprika
- 2 lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés ideje: 50 perc
A cukkiniket hosszában vágd félbe, majd kanállal vájd ki a magokat. Sózd meg a belsejét, és hagyd addig állni, amíg elkészíted a tölteléket. Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a kis darabokra vágott lilahagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a paradicsomot, a paprikát és a kukoricát. Ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg aprított bazsalikomlevéllel. Keverd össze, majd önts alá kevés vizet, és pár perc alatt párold puhára. Szedd ki a zöldségeket, és az olajon süsd meg a kis darabokra vágott csirkét, közben sózd és borsozd meg.
Mielőtt megtöltenéd a cukkinit, a belsejét töröld át papírtörlővel, majd rakd bele a csirkét és a zöldségeket. Szórd meg reszelt sajttal, és sorakoztasd a cukkinihajókat egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a zöldség puha, a sajt pedig szép piros, biztosan elkészült.