Kezdő háziasszonyoknak kifejezetten ajánljuk a tepsis sütiket, ugyanis a legkétbalkezesebb szakács is biztos lehet a sikerben, mert ezeket lehetetlen elrontani.
17 csodás desszert
Nézegess képeket!
Elolvasom
Legyen szó csokis sütiről vagy barackos finomságról, receptjeink között biztosan megtalálod a saját vagy a gyerekek kedvencét.
Sült mandulapuding
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 250 g darált mandula
- 2 evőkanál tejszín
- reszelt citromhéj
- 5 evőkanál porcukor
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál konyak
- keserűmandula aroma
Keverd össze a reszelt mandulát, a lágy vajat, a cukrot, a tejszínt, a konyakot, pár csepp keserűmandula aromát és a tojásokat. Ezt öntsd egy kivajazott jénaiba, és 190 fokon, fél óra alatt süsd aranybarnára.
Barackos pite
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgabarack
- 15 dkg nádcukor
- 15 dkg puha vaj
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
A vajat a cukorral keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverd össze a fahéjjal és a sütőporral, majd ezt is add hozzá a cukros keverékhez. Végül forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. Öntsd kivajazott, kilisztezett tepsibe a tésztát. Távolítsd el a barackok héját, és a megfelezett gyümölcsökkel borítsd be a tésztát. Fahéjas cukorral hintsd be, és 30 perc alatt süsd készre.
Krémsajtos brownie
Hozzávalók:
- 125 g étcsokoládé
- 125 g vaj
- 2 tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 75 g finomliszt
- 200 g krémsajt
- só
A csokit a vajjal vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A cukrot a tojásokkal keverd habosra, majd add hozzá a csokit. A sós lisztet is keverd jól el benne. A massza felét öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsd be krémsajtdarabokkal, majd öntsd rá a maradék tésztát. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül. Akkor a legjobb, ha a közepe puha és nedves marad.
Málnás-kókuszos süti
Hozzávalók:
- 125 g melaszos nádcukor
- 125 g vaj
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál natúr kakaópor
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 marék kókuszchips
- 200 g málna
- só
A vajat keverd habosra a tojással. Add hozzá a szegfűszeget, egy csipet sót és a joghurtot. A lisztet keverd el a kakaóval és a sütőporral, majd szórd a vajas krémhez. Öntsd egy kilisztezett, kivajazott tepsibe. Szórd meg a kókusszal, illetve a málnával. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sül.
Zabpelyhes süti
Hozzávalók:
- 11 dkg zabpehely
- 11 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 5-6 evőkanál méz
- 2,5 dl natúr joghurt
- só
A zabpelyhet zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsd át, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve egy csipet sót. A tojásokat keverd habosra a mézzel és a vajjal, majd add hozzá a joghurtot. Egyesítsd a két mixet, és öntsd a tésztát egy kilisztezett, kivajazott tepsibe. 180 fokon 20 perc alatt kész.