Pikáns mustáros karaj saját szaftjában sütve: tejben pácolva igazán omlós lesz
Tejben pácolva még finomabb a mustáros karaj. Serpenyőben sütve igazán omlós.

tejben pacolt karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokak kedvence, a mustáros karaj még finomabb, ha tejes pácban tartod előtte két órát. Az ízek így átjárják a húst, és nagyon finom, omlós fogás lesz a végeredmény. 

Tejben pácolt mustáros karaj

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 szelet karaj
  • 4 teáskanál mustár
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymaporral, és kend meg mindkét oldalukat mustárral. Helyezd őket egy tálba, öntsd fel tejjel, takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek kellőképp átjárják a húst. A pácolási idő leteltével hevíts olajat egy serpenyőben. A szeleteket vedd ki a tejes pácból, helyezd őket az olajba, és először oldalanként egy-egy perc alatt piríts rájuk kérget, majd vedd lejjebb a hőfokot, és letakarva, saját szaftjukban süsd őket nagyjából tíz perc alatt puhára. Félidőben fordítsd meg őket. Bármilyen körettel tálalhatod.
 

Egészben is sütheted a karajt, ilyenkor ízesítsd fehérborral és sokféle fűszerrel!

Ezt is szeretjük