Szexi csokoládés receptek

Nincs olyan ember, aki ne imádná a csokoládét! Ezért összeállítottunk néhány receptet, hogy átadhasd magad ennek az édes bűnnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokoládé soufflé

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 9 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt

Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyd kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeversz. A tojásokat és a sárgákat keverd össze a cukorral, add hozzá a csokoládét, majd szitáld bele a lisztet.

Az így kapott tésztát adagold szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tedd őket hűtőbe 1 órára vagy a sütésig.

A sütőt melegítsd fel 230 ˚C-ra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre helyezd be a tortácskákat. A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztasd ki a formából, és máris tálalható. Vaníliafagylalt, eper, málna vagy körtebefőtt illik hozzá. Hogy mennyire lesz belül folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. A jó időzítés minden. Sütőmelegen az igazi, így ha véletlenül nem fogy el, akkor a következő tálaláskor nyugodtan felmelegítheted mikróban.

Levendulás csokoládémousse kosárban

Hozzávalók a kosárhoz:

  • 30 g liszt
  • 30 g margarin
  • 80 g porcukor
  • 3 dl narancslé
  • 30 g kakaópor

A mousse-hoz:

  • 250 g cukor
  • 8 tojássárgája
  • 350 g tejszínhab
  • 200 g 65%-os étcsokoládé
  • 4 g szárított levendula

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Először a kosarakat készítsd el. A margarint, a lisztet, a porcukrot és a narancslevet habverővel keverd simára, majd a kakaóport is keverd benne csomómentesre. Zsírpapírra kenj kerek, vékony lapokat a masszából. Ügyelj rá, hogy 1-2 mm-nél ne legyenek vastagabbak a lapok, mert különben szétfolyik a massza. Ezután tedd sütőbe a lapokat, és pontosan 9 percig süsd őket. Ha kisültek, késsel gyorsan szedd fel őket a zsírpapírról, és helyezd őket előre kiválasztott, előkészített formákra, hogy ott hűljenek ki. Ezzel el is készültek a csokis kosarak. A mousse-hoz a kristálycukorra engedj annyi vizet, hogy a víz éppen ellepje, de ne álljon a cukor teteje felett! Ezt tedd a gázra, és kezdd forrásig melegíteni. Amíg a cukor fő, verd fel a tejszínt kemény habbá, és tedd hűtőbe, valamint egy másik edénybe készítsd elő a tojássárgáját. A csokoládét tedd vízgőzre a szárított levendulával. Ha mindez megvan, és a cukorszörp is felforrt, akkor a tojássárgáját kezdd el habosítani, és mikor már kissé habos, folyamatos habosítás mellett add hozzá vékony sugárban a cukorszörpöt. Kihűlésig habosítsd. Ha kihűlt, lassan keverd bele a levendulás olvasztott csokoládét, majd kis adagokban a tejszínhabot. Tedd hűtőbe a mousse-t 30 percre, majd tálalhatod is.

Csokoládé flan

Hozzávalók:

  • 28 g keserű csokoládé
  • 1 dl víz
  • 4 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • vaníliás cukor
  • 16 g cukor

Forralj vizet egy edényben, aminek a közepére egy kisebb olvasztóedényt helyeztél. Ebben olvaszd fel a csokoládét 1 dl víz kíséretében, majd habard bele a tejet a tojássárgával, a vaníliás cukorral és négy evőkanál normál cukorral. Egy kis serpenyőben folyamatos keverés mellett olvaszd meg a cukor másik felét, és enyhén karamellizáld. A folyékony karamellt öntsd egy kis sütőformába úgy, hogy egyenletesen terüljön szét az edény alján. Öntsd a forró csokoládémasszát a sütőformába, majd helyezd az előre felmelegített sütőbe, és süsd egy órán át. Amint kész van, tedd hűtőbe, és hidegen tálald úgy, hogy a karamellréteg legyen felül.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Csokis szívek

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg fehércsokoládés tortabevonó
  • 3 evőkanál csokoládéforgács

Egy nagy sütőtepsit bélelj ki sütőpapírral. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal dolgozd össze. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtsd ki, és szaggass ki nem túl nagy szíveket. Tedd a tepsire, és a sütőben 12 perc alatt süsd meg. Hagyd teljesen kihűlni. A fehér tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint olvaszd fel, és ecsettel kend a szívekre. Szórd meg csokoládéforgáccsal, és hagyd teljesen megszáradni.

Ezt is szeretjük