Szexi csokoládés receptek
Nincs olyan ember, aki ne imádná a csokoládét! Ezért összeállítottunk néhány receptet, hogy átadhasd magad ennek az édes bűnnek.
Csokoládé soufflé
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 9 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyd kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeversz. A tojásokat és a sárgákat keverd össze a cukorral, add hozzá a csokoládét, majd szitáld bele a lisztet.
Az így kapott tésztát adagold szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tedd őket hűtőbe 1 órára vagy a sütésig.
A sütőt melegítsd fel 230 ˚C-ra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre helyezd be a tortácskákat. A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztasd ki a formából, és máris tálalható. Vaníliafagylalt, eper, málna vagy körtebefőtt illik hozzá. Hogy mennyire lesz belül folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. A jó időzítés minden. Sütőmelegen az igazi, így ha véletlenül nem fogy el, akkor a következő tálaláskor nyugodtan felmelegítheted mikróban.
Levendulás csokoládémousse kosárban
Hozzávalók a kosárhoz:
-
30 g liszt
-
30 g margarin
-
80 g porcukor
-
3 dl narancslé
-
30 g kakaópor
A mousse-hoz:
-
250 g cukor
-
8 tojássárgája
-
350 g tejszínhab
-
200 g 65%-os étcsokoládé
-
4 g szárított levendula
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Először a kosarakat készítsd el. A margarint, a lisztet, a porcukrot és a narancslevet habverővel keverd simára, majd a kakaóport is keverd benne csomómentesre. Zsírpapírra kenj kerek, vékony lapokat a masszából. Ügyelj rá, hogy 1-2 mm-nél ne legyenek vastagabbak a lapok, mert különben szétfolyik a massza. Ezután tedd sütőbe a lapokat, és pontosan 9 percig süsd őket. Ha kisültek, késsel gyorsan szedd fel őket a zsírpapírról, és helyezd őket előre kiválasztott, előkészített formákra, hogy ott hűljenek ki. Ezzel el is készültek a csokis kosarak. A mousse-hoz a kristálycukorra engedj annyi vizet, hogy a víz éppen ellepje, de ne álljon a cukor teteje felett! Ezt tedd a gázra, és kezdd forrásig melegíteni. Amíg a cukor fő, verd fel a tejszínt kemény habbá, és tedd hűtőbe, valamint egy másik edénybe készítsd elő a tojássárgáját. A csokoládét tedd vízgőzre a szárított levendulával. Ha mindez megvan, és a cukorszörp is felforrt, akkor a tojássárgáját kezdd el habosítani, és mikor már kissé habos, folyamatos habosítás mellett add hozzá vékony sugárban a cukorszörpöt. Kihűlésig habosítsd. Ha kihűlt, lassan keverd bele a levendulás olvasztott csokoládét, majd kis adagokban a tejszínhabot. Tedd hűtőbe a mousse-t 30 percre, majd tálalhatod is.
Csokoládé flan
Hozzávalók:
-
28 g keserű csokoládé
-
1 dl víz
-
4 dl tej
-
6 tojássárgája
-
vaníliás cukor
-
16 g cukor
Forralj vizet egy edényben, aminek a közepére egy kisebb olvasztóedényt helyeztél. Ebben olvaszd fel a csokoládét 1 dl víz kíséretében, majd habard bele a tejet a tojássárgával, a vaníliás cukorral és négy evőkanál normál cukorral. Egy kis serpenyőben folyamatos keverés mellett olvaszd meg a cukor másik felét, és enyhén karamellizáld. A folyékony karamellt öntsd egy kis sütőformába úgy, hogy egyenletesen terüljön szét az edény alján. Öntsd a forró csokoládémasszát a sütőformába, majd helyezd az előre felmelegített sütőbe, és süsd egy órán át. Amint kész van, tedd hűtőbe, és hidegen tálald úgy, hogy a karamellréteg legyen felül.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Csokis szívek
Hozzávalók:
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
30 dkg liszt
-
fél teáskanál sütőpor
-
4 dkg kakaó
-
15 dkg hideg vaj
-
2 tojás
-
10 dkg fehércsokoládés tortabevonó
-
3 evőkanál csokoládéforgács
Egy nagy sütőtepsit bélelj ki sütőpapírral. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal dolgozd össze. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtsd ki, és szaggass ki nem túl nagy szíveket. Tedd a tepsire, és a sütőben 12 perc alatt süsd meg. Hagyd teljesen kihűlni. A fehér tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint olvaszd fel, és ecsettel kend a szívekre. Szórd meg csokoládéforgáccsal, és hagyd teljesen megszáradni.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény