Erre a polcra kell tenni a hűtőben a húst

Nem gondolnád, miért

Nem mindegy, hol és hogyan tárolod a hűtőben a húst, különben gyorsan megromlik.

Nem mindegy, hogy mit hová teszel a hűtőben, hiszen sok minden pusztán attól tönkremehet, hogy a rossz tárolási szokások miatt megfertőződik, túl gyorsan elszaporodnak benne a szalmonellabaktériumok, és máris kész a baj. Alábbi galériánkból sok meglepő dologra fény derülhet a számodra is.

A nyers hús különösen veszélyes alapanyag, melynek hűtéséről úgy tudsz a legjobban gondoskodni, hogy a hűtő felső polcára vagy a hűtő mélyére teszed, ahol hidegebb van, mint a hűtőszekrény többi részén.

Azonban ha nem vigyázol, és olyan edényben, rácsos polcon tárolod a húst, hogy annak a leve le tud csöpögni az alsóbb polcokon tárolt termékekre, akkor minden élelmiszert veszélybe sodorsz, és ahelyett, hogy megehetnéd, ki kell majd dobnod. Ezért magas falú tálba tedd, vagy helyezd inkább a legalsó polcra. Ugyanez vonatkozik a mélyhűtőben való tárolásra is.

A tejet a legtöbb ember a hűtő ajtajában tárolja, hogy gyorsan elérhető legyen, amikor a kávéjába szeretne önteni egy kicsit. Ám a tejtermékek nagyon romlandóak, különösen a nyári melegben, és akkor, ha a hűtőajtód nem zár már tökéletesen. Így ezekben az esetekben inkább nyújtózz akár a hűtő mélyébe, de ne romoljon meg a tej idő előtt, hogy aztán a lefolyóban kelljen végeznie.

A halak húsa sokkal több vizet tartalmaz, mint a melegvérű állatoké, ami miatt sokkal romlandóbb. Ezért mindig a fagyasztóban tárold, és csak a sütés-főzés előtt maximum egy nappal vedd ki korábban, különben már kockáztatod az emésztésed egészséges működését.

Pácolási ismeretek a nyárra

Ha te is szereted az ízletes, kellemesen fűszerezett húsokat, akkor nézd meg ötleteinket pácokra. A kerti grillezések alkalmával is használhatod ezeket, de ha a konyhában, grillserpenyőben készítesz ebédet, vacsorát, ahhoz is tökéletesen illenek.

Ahogy olvashattad, a nyers hús nem játék – viszont játszi könnyedséggel elsajátíthatók azok az apró praktikák, fortélyok, amikről nem írnak a receptek és a szakácskönyvek.

Húsmásodperc videósorozatunkban kevesebb, mint egy percben mondom el és mutatom meg, mivel kell felvérteznie magát annak, akinek gyakran kerül friss hús a kése alá. 

3 pácrecept tavaszi grillezéshez, amitől puha és hihetetlen ízletes lesz a hús

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük