4 isteni sós palacsinta, vacsira
A palacsinta nemcsak édesség lehet, hanem különleges főétel is. Készíthetsz pikáns tölteléket, ízesítheted a palacsintatésztát.
Spenótos palacsinta
Hozzávalók 10-12 palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl szódavíz vagy ásványvíz
- 2 dl tej
- 1 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
- 15 dkg mirelit spenót
- 1-2 gerezd fokhagyma
A lisztből, tojásból, tejből, szódából és a sóból keverj csomómentes tésztát. Nem baj, ha picit sűrűbb a szokásosnál.
Zúzd össze a fokhagymát, keverd el a felolvadt spenóttal, majd keverd a palacsintatésztához.
Hevítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele egy kis olajat, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.
Sós palacsintatészta
Hozzávalók 12 palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl szódavíz vagy ásványvíz
- 2 dl tej
- 1 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
A lisztet, tojást, tejet, szódát és sót keverd csomómentesre. Hevítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele egy kis olajat, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.
Sós-diós palacsinta
Hozzávalók:
- 12 darab vékony, sós palacsinta
- 15 dkg finomra darált dióbél
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál só
- 1 kávéskanál törött feketebors
- olaj
A megsütött, kész palacsintákat hintsd meg 5 dkg megsózott dióval, majd szorosan csavard fel. Két végüket úgy hajtsd be, hogy a sülés során ne bomolhassanak ki. Verd fel a tojásokat, keverd össze a sóval, a borssal és a megtisztított, szétzúzott fokhagymával. A palacsintarudakat forgasd meg a fűszeres tojásban, majd hempergesd bele a zsemlemorzsával és kevés sóval összekevert darált dióbélbe. Nyomkodd is rá a diót. Óvatosan ereszd bele a forró olajba, és 1-2 perc alatt süsd világosbarnára. Egyszerre csak keveset süss, hogy a kis palacsinták rendesen elférjenek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fűszeres-gombás palacsinta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 5 dl tej
- 10 dkg sajt
- 20 dkg gomba
- 10 gerezd fokhagyma
- 10 dkg póréhagyma
- só
- fehérbors
- petrezselyem
- kakukkfű
- olaj
A tojásokat keverd habosra, keverd hozzá a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapj. Szórd bele a sajtot is, majd süss belőlük palacsintát.
A megtisztított fokhagymát vágd vékony szeletekre. A póréhagymát futtasd át az olajon, add hozzá a megtisztított felszeletelt gombát, és addig párold, amíg a leve el nem fő. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a fokhagymát. Fűszerezd, forgasd össze. Ha kész, halmozd a palacsintára, majd tekerd fel.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség