4 isteni sós palacsinta, vacsira
A palacsinta nemcsak édesség lehet, hanem különleges főétel is. Készíthetsz pikáns tölteléket, ízesítheted a palacsintatésztát.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spenótos palacsinta

Hozzávalók 10-12 palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • olaj a sütéshez
  • 15 dkg mirelit spenót
  • 1-2 gerezd fokhagyma

A lisztből, tojásból, tejből, szódából és a sóból keverj csomómentes tésztát. Nem baj, ha picit sűrűbb a szokásosnál.

Zúzd össze a fokhagymát, keverd el a felolvadt spenóttal, majd keverd a palacsintatésztához.

Hevítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele egy kis olajat, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.

Sós palacsintatészta

Hozzávalók 12 palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • olaj a sütéshez

A lisztet, tojást, tejet, szódát és sót keverd csomómentesre. Hevítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele egy kis olajat, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.

Sós-diós palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 darab vékony, sós palacsinta
  • 15 dkg finomra darált dióbél
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 kávéskanál törött feketebors
  • olaj

A megsütött, kész palacsintákat hintsd meg 5 dkg megsózott dióval, majd szorosan csavard fel. Két végüket úgy hajtsd be, hogy a sülés során ne bomolhassanak ki. Verd fel a tojásokat, keverd össze a sóval, a borssal és a megtisztított, szétzúzott fokhagymával. A palacsintarudakat forgasd meg a fűszeres tojásban, majd hempergesd bele a zsemlemorzsával és kevés sóval összekevert darált dióbélbe. Nyomkodd is rá a diót. Óvatosan ereszd bele a forró olajba, és 1-2 perc alatt süsd világosbarnára. Egyszerre csak keveset süss, hogy a kis palacsinták rendesen elférjenek.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Fűszeres-gombás palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg gomba
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • fehérbors
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • olaj

A tojásokat keverd habosra, keverd hozzá a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapj. Szórd bele a sajtot is, majd süss belőlük palacsintát.
A megtisztított fokhagymát vágd vékony szeletekre. A póréhagymát futtasd át az olajon, add hozzá a megtisztított felszeletelt gombát, és addig párold, amíg a leve el nem fő. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a fokhagymát. Fűszerezd, forgasd össze. Ha kész, halmozd a palacsintára, majd tekerd fel.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük