Omlósra sült sertéstarja pikáns pácban: grillen vagy sütőben is készülhet
Az omlós sertéstarja pikáns pácban érlelve ellenállhatatlan.
A pikáns pácban érlelt omlós sertéstarja grillen vagy sütőben is készülhet. A legfinomabb ízek elérése érdekében elkészítés előtti este tedd be a fűszeres lébe, ami így jól átjárja. Sózni csak közvetlenül sütés előtt szabad, különben megkeményedik.
Sertéstarja pikáns pácban
Hozzávalók 6 személyre
- 2 kg sertéstarja
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint)
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
A páchoz a citromlvelet és az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a ketchuppel, a mustárral, a paprikakrémmel és a borssal. A húst szeleteld fel, és fektesd a páclébe úgy, hogy minden oldalát befedje. Így pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakát. Másnap tedd őket egymás mellett egy tepsibe, sózd meg, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még negyedórát. Grillrácson készítve jóval hamarabb megvan, ilyenkor oldalanként öt perc elég neki.
Csípős paprikakrémet a csirkeszárnyak pácába is tehetsz.
Ragacsos, csípős sült csirkeszárny: a hús szinte leomlik a csontról
Lélekben készülj, a sült csirkeszárnyat nem lehet szépen enni, az arcod és a kezed is maszatos lesz utána.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció