Omlósra sült sertéstarja pikáns pácban: grillen vagy sütőben is készülhet
Az omlós sertéstarja pikáns pácban érlelve ellenállhatatlan.

sertestarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pikáns pácban érlelt omlós sertéstarja grillen vagy sütőben is készülhet. A legfinomabb ízek elérése érdekében elkészítés előtti este tedd be a fűszeres lébe, ami így jól átjárja. Sózni csak közvetlenül sütés előtt szabad, különben megkeményedik.

Sertéstarja pikáns pácban

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 kg sertéstarja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz a citromlvelet és az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a ketchuppel, a mustárral, a paprikakrémmel és a borssal. A húst szeleteld fel, és fektesd a páclébe úgy, hogy minden oldalát befedje. Így pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakát. Másnap tedd őket egymás mellett egy tepsibe, sózd meg, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még negyedórát. Grillrácson készítve jóval hamarabb megvan, ilyenkor oldalanként öt perc elég neki.

Csípős paprikakrémet a csirkeszárnyak pácába is tehetsz.

Ezt is szeretjük