Omlósra sült sertéstarja pikáns pácban: grillen vagy sütőben is készülhet

Az omlós sertéstarja pikáns pácban érlelve ellenállhatatlan.

Sertéstarja pikáns pácban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pikáns pácban érlelt omlós sertéstarja grillen vagy sütőben is készülhet. A legfinomabb ízek elérése érdekében elkészítés előtti este tedd be a fűszeres lébe, ami így jól átjárja. Sózni csak közvetlenül sütés előtt szabad, különben megkeményedik.

Sertéstarja pikáns pácban

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 kg sertéstarja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz a citromlvelet és az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a ketchuppel, a mustárral, a paprikakrémmel és a borssal. A húst szeleteld fel, és fektesd a páclébe úgy, hogy minden oldalát befedje. Így pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakát. Másnap tedd őket egymás mellett egy tepsibe, sózd meg, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még negyedórát. Grillrácson készítve jóval hamarabb megvan, ilyenkor oldalanként öt perc elég neki.

Csípős paprikakrémet a csirkeszárnyak pácába is tehetsz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük