Szaftos zöldségragu serpenyőben sütve: friss kenyérrel tunkolva az igazi

A szaftos, serpenyős zöldségragu köretként vagy húsmentes főfogásként egyaránt megállja a helyét.

Serpenyős zöldségragu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mennyi finomság kapott helyet ebben a serpenyős zöldségraguban! Ha elkészíted, ereszd nyugodtan szabadon a fantáziádat, és rakd bele a kedvenc terményeidet. Jól működhet köretként vagy önálló fogásként is, de ha szeretnéd, csirkét is süthetsz mellette.

Serpenyős zöldségragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg paradicsomszósz
  • 3 kaliforniai paprika
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts olajat, és párold rajta puhára a felaprított hagymát. Közben a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A puha hagymához először a répát add hozzá, majd pár perc múlva jöhet a cukkini, a paprika és a paradicsom is.

 

Kevergetve pirítsd két percig, majd öntsd hozzá a paradicsomszószt. Szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal és rozmaringgal. Ha vannak friss fűszernövényeid, azokat is mellédobhatod. Letakarva főzd közepes lángon húsz percig, amíg minden megpuhul, és az ízei összeérnek. A zöldségek valószínűleg elég levet fognak ereszteni, de ha a szósz mégis túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatod.

Gyors avokádósaláta csicseriborsóval: vitamindús, könnyű vacsora

Tápláló, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra, ha ezt a salátát választod. Ínyenc citromos-fokhagymás dresszing bolondítja meg.

Elolvasom
Ezt is szeretjük