25 perces selymes, vegán borsókrémleves: mentával még jobb

A krémes, selymes borsóleves a mentától még üdébbé válik.

Vegán mentás borsókrémleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

 A zöldborsóról leginkább a különböző zöldségekkel gazdagított leves vagy a főzelék jut az eszünkbe. Pedig a krémleves is isteni belőle. A borsó ráadásul tele van fehérjékkel, rostokkal, C- és K-vitaminnal. Emellett alacsony kalóriatartalmú és zsírszegény, ami ideális azoknak is, akik egészséges étrendet szeretnének követni. A vegán változat is rendkívül ízletes, főleg, ha zsenge borsóból tudod készíteni. 

Vegán mentás borsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 bögre zöldségalaplé vagy víz
  • 1.5 dl kókusztej
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss menta
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 Egy lábosban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit később a zúzott fokhagymát, a felaprított mentát, majd párold 3-4 percig. Tedd hozzá a zöldborsót, majd öntsd hozzá a zöldségalaplevet vagy a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd további 10-15 percig, amíg a borsó teljesen megpuhul.

 

Ezt követően vedd le a lábast a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni. Egy kevés borsót halássz ki belőle, a többit botmixerrel pürésítsd. Amikor a leves már sima és krémes, öntsd hozzá a kókusztejet, és alaposan keverd el. Ízlés szerint sózd és borsozd, és tedd bele vissza az egész zöldborsószemeket. Tálaláskor még friss mentalevelet is tehetsz hozzá. 

Percek alatt elkészül a zöldborsós tésztasaláta – Frissen, de hidegen is nagyon finom

A zsenge borsóval gazdagított tésztasaláta kevés munkával készül, elkészítése után rögtön fogyasztható, de hidegen falatozva még finomabb lesz.

Elolvasom

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük