Laktózmentes zöldborsófőzelék önmagával sűrítve: ezt használd hozzá tej helyett
Laktóz- vagy tejmentesen is elkészítheted a borsófőzeléket. Nézd meg, mit használhatsz hozzá tejtermék helyett!

A laktózmentes zöldborsófőzelék a hagyományos recepthez hasonlóan készül, de tej vagy tejszín helyett kókuszkrém kerül a szeme közé. Ez a változat lisztet sem tartalmaz, hanem a leturmixolt borsószemektől lesz selymes. Ha kíváncsi vagy, még milyen egyéb módokon sűrítheted be a főzelékeket, itt találhatsz ötleteket.
Laktózmentes borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldborsó
- 8 evőkanál cukor
- 5 dl alaplé
- 2 dl kókuszkrém
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- olaj
Elkészítés:
Az olajat egy lábosban hevítsd fel, majd dobd rá a borsószemeket. Szórd meg őket cukorral, és nagy lángon pirítsd össze két perc alatt. Ezután öntsd fel annyi alaplével, amennyi épp ellepi. Sózd meg, és főzd a szemeket negyed óra alatt puhára.
Amikor készen vannak, vedd ki a borsó egyharmadát a fazékból. Tépkedd hozzá a petrezselyemzöldet, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a fazékba, add hozzá a kókuszkrémet, keverd el és forrald össze.
Tálalhatod fasírttal, sült kolbásszal, pörkölttel vagy tükörtojással is.
A kókuszkrém egy igazi, szuperegészséges reggeli alapjául is szolgálhat.
- laktózmentes
- főzelék
- borsófőzelék
- gluténmentes borsófőzelék
- kókuszkrém
- laktózmentes borsófőzelék
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept