Szaftos serpenyős gomba és padlizsán: kalóriaszegény köret bármilyen hús mellé

Süsd ki serpenyőben a gombát és a padlizsánt, és varázsolj könnyű köretet az asztalra pillanatok alatt!

Serpenyős padlizsán és gomba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyős zöldségek mindig jól mutatnak a húsok mellett: most gombából, padlizsánból és paradicsomból készíts fejedelmi fogást. Legjobb, ha módod van többféle gombát is használni hozzá: a csiperkéhez keverj laskát és erdei gombát is. A padlizsán is nyáron a legfinomabb, használd ki a szezonját!

Serpenyős padlizsán és gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg gomba
  • 25 dkg paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy padlizsán
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. A padlizsánt vágd hosszában szeletekre, kend meg a páccal, és forró serpenyőben néhány perc alatt pirítsd meg mindkét oldalát. Ha kész, vedd ki és tedd félre. Közben a gombát és a paradicsomot szeleteld fel.

 

Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a padlizsán sült, pirítsd meg a gombát is. A végén dobd hozzá a paradicsomot, várd meg, amíg kicsit összeesik, majd tedd vissza a serpenyőbe a padlizsánszeleteket is. Tökéletes köret húsok mellé, de akár pirítós tetejére is teheted.

A fehérjedús pirított gomba puliszka tetejére pakolva szerény, mégis laktató ebéd.

Krémes gombás puliszka: szaftos ragu kerül az alapra

Ez a gombás puliszka egy igazi kényeztető fogás: a krémes alapra egy gazdag és fűszeres zöldséges ragu kerül, amely könnyed ebéd és vacsora is lehet.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük