4 rizseshús-variáció
Nem kell rögtön vonatjegyet váltanod, ha elfog a nosztalgia a nagyi főztje iránt. A rizses hús az az étel, amit biztosan te is el tudsz készíteni.
Rizses hús, rizottó, gyuvecs, paella - vannak ételek, melyek majdnem minden nemzetnél fellelhetőek, és az egész család szereti őket.
Bár a lehetőségek tárháza igen nagy, azért kezdetnek válassz kiváló minőségű fehérrizst, ha pedig anno nem tanultad meg, a nagyi hogy készíti, akkor most mutatunk hozzá pár receptet.
Zöldséges rizses hús
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 1 bögre rizs
- 20 dkg vegyes zöldség
- 1 zöldpaprika
- petrezselyem
- só, bors
- olaj
A húst vágd apró kockákra, és kevés olajon pirítsd át. Vágd apró kockákra a vegyes zöldséget, és melegítsd elő a sütőt. Ha a hús megpirult, tedd hozzá a zöldpaprikát és a felkockázott zöldségeket, sózd, borsozd, majd lefedve, szép lassan főzd puhára.
Ha kell, önts alá vizet. A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a zöldséges húst, illetve két deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.
Sovány rizses hús
Hozzávalók:
- 40 dkg borjúhús
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 bögre rizs
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb ecetes uborka
- 1 dl fehérbor
- 1 húsleveskocka
- friss petrezselyem
- olaj
- 1 babérlevél
- só, bors, erős paprika ízlés szerint
Melegítsd elő a sütőt, a húsleveskockát pedig tedd fel fél liter vízzel forrni. A húst vágd kockára az uborkával, és aprítsd fel a hagymát is. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, és dobd rá a húst, majd pár perc múlva öntsd alá a bort, és add hozzá az uborkát. Sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, ha szereted a csípős ízeket, akkor egy kis erős paprikát is.
Ha a bor fele elpárolgott, tegyél rá egy fedőt, és vedd lejjebb a lángot. A húslevest öntsd egy tűzálló tálba, majd add hozzá a rizst, és hagyd a sütőben megpárolódni. Ha megpuhult, keverd össze a hússal, szórd a reszelt sajtot a tetejére, és tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megpirul.
Csirkés rizses hús
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell
- 1 bögre rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsos pirospaprika
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 2 babérlevél
- olaj
- kakukkfű
- friss petrezselyem
- só, bors, pirospaprika
A csirkehúst vágd négy centis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és a paprikát karikázd föl, a leveskockát tedd fel főni két és fél bögre vízzel. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst pirítsd meg benne. Add hozzá a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórd meg pirospaprikával, és öntsd bele a húslevest.
Tedd bele a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózd, borsozd. Várd meg, amíg a hús megpuhul, és akkor add hozzá a rizst, de a babérleveleket lehetőleg halászd ki előtte. Forrald fel az egészet, majd alacsony fokozaton főzd tovább, amíg a rizs el nem készül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Extra gyors tonhalas rizses hús
Hozzávalók:
- 2 tonhalkonzerv
- 1 bögre rizs
- 1 kisebb kukoricakonzerv
- 1 zöldségleveskocka
- tejföl
- majonéz
- só
A rizst két bögre vízzel, egy kis sóval és a zöldségleveskockával tedd fel főni. Bontsd ki a konzerveket, csepegtesd le a tartalmukat, ha szükséges, a tonhalat aprítsd fel. Ha kész a rizs, keverd össze a többi hozzávalóval. Ha nagyon száraz lenne, akkor tegyél hozzá fél doboz tejfölt és egy kis majonézt.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség